Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ''eski malları pazarlamaya çalışan bohçacılara'' benzeterek, ''MHP düşmanlığından nemalanmaya çalışan bu tip eski komünist tüfeklerin yeniden CHP'de mevzilendiği görülmektedir'' dedi.
Yalçın, yaptığı yazılı açıklamayla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un dün yaptığı basın açıklamasındaki iddialarına yanıt verdi.
Haluk Koç'un, ''Faşist MHP terörünü iyi biliriz'' diyerek MHP'ye saldırdığını ileri süren Yalçın, ''Türkiye'nin çözüm bekleyen meseleleri karşısındaki beceriksizliklerini örtbas etmeyi ve hakikatleri saptırmayı amaçlayan bu talihsiz açıklamalar, siyasi akıl, izan ve idrakten yoksun bir telakkinin ürünüdür. Sorumluluk mevkindeki bir siyasetçinin 'biz bu filmi daha önce görmüştük' dedirten cinsten beyanları, CHP'nin yeni dönemde hangi çevrelerin eline geçtiğini, yeni yönetim anlayışının hangi ön yargılarla beslendiğini; hangi kin, nefret ve husumet tohumlarını ekmeye hazırlandığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.
CHP'nin yeteneksiz isimlerle yeni açılım tarzı bir açılım yapmaya çalıştığını öne süren Yalçın, şunları kaydetti:
''Son yıllarda siyasetin bitpazarında eşeğini boyayıp satan yerli bezirganlara, sanal nur yağmurları yağdırarak eski malları pazarlamaya çalışan bohçacılara CHP de katılmıştır. MHP düşmanlığından nemalanmaya çalışan bu tip eski komünist tüfeklerin yeniden CHP'de mevzilendiği görülmektedir. Haluk Koç örneği; bu tip solcuların kendileri dışındaki herkese hoşgörüsüz olduğunu ve her şeye at gözlüğüyle baktığının göstergesidir. Onun gibi düşünenler, 12 Eylül darbesi öncesinde komando, faşist gibi nitelendirmelerle kendilerine düşman üreterek kıyasıya MHP'nin üzerine gelmişlerdir. Komünist katillerin bir zamanlar binlerce Ülküdaşımıza, askerimize ve polisimize kurşun sıkarak işledikleri cinayetler, yaptıkları terör eylemleri, şimdilerde romantizmin dayanılmaz hafifliğine büründürülmektedir. Cinayet işlemeyi sözüm ona emperyalizme karşı mücadele için adeta bir hak, meşru bir fiil olarak sayan kör bir zihniyetin izleri, ne yazık ki tamamen silinmemiştir.
Vaktiyle devletin jandarmasına, polisine kurşun sıkan, devleti ele geçirip rejimi değiştirmeye soyunan eli kanlı komünist örgütlerin bu ülkede binlerce insanın kanına girdiği eylemler, belleklerde tazeliğini korumaktadır. CHP'nin 12 Eylül öncesinde sol eylemlerin arkasında durduğu, vatan haini komünist militanların CHP'de yuvalandığı henüz unutulmamıştır. Eski defterlerin karanlık sayfaları açıldığında, CHP yandaşlarının ve yoldaşlarının suç ve eylem dosyasının oldukça kabarık olduğu ortaya çıkacaktır.''
Yalçın, CHP'nin eski düşmanlıkları hortlatmaya çalıştığını iddia ederek, ''Büyük Türk milliyetçisi rahmetli Atatürk'ün partisini tanınmaz hale getiren CHP'ye en büyük siyaset dersini, aldatmaya çalıştığı halk verecektir'' ifadelerini kullandı.