Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, halen kuzey ve iç bölgelerde devam eden yağışlara ilave olarak yurdun bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde yarın, cumartesi günü ise özellikle deprem bölgesinde yoğun olmak üzere doğu bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Yağışların pazar günü ülke genelinde etkisini kaybedeceği, ancak gece ayazlarının iç ve doğu bölgelerde yeniden etkili olacağı tahmin ediliyor.

Son değerlendirmelere göre, yarın; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve ilk saatlerde İstanbul), İç Anadolu'nun batısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Konya ve Karaman), Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta ve Antalya'nın doğu ilçeleri, gece saatlerinden itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının cuma günü ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı, Batı Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de rüzgarın kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyıları ile Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların, deprem bölgesi başta olmak üzere Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı) yoğun kar, Siirt, Batman ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Cumartesi gecesi iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Pazar günü ise ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor, batı kıyılarında rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte yoğun bulutlanma ve kıyı Ege'de hafif yağmur geçişlerinin görülebileceği tahmin ediliyor. Gündüz sıcaklıklarının lodosla birlikte batıdan başlayarak ülke genelinde 3 ila 5 derece artması, ancak iç ve doğu kesimlerde gece ayazları, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Cumartesi günü deprem bölgesi başta olmak üzere Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak, Muş ve Ağrı) beklenen ''yoğun kar yağışı'' ile iç ve doğu bölgelerde görülecek buzlanma ve don olayına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.