Anadolu yakasının en büyük ilçesi Ümraniye depreme dayanıklı konut stoku ile dönüşümünü kendi içerisinde tamamlamak üzere. İstanbul Finans Merkezi ile ilçenin geleceği daha da parlayacak.
Lokasyonu ile İstanbul'un merkezi noktalarına en yakın ilçelerden biri olan Ümraniye'de gerçekleşen yatırımlar ile arazi fiyatlarının artışı dikkat çekiyor. Kurumsal inşaat firmalarının yatırım yaptığı bölgede arsa fiyatlarının metrekaresi 1000 TL'den başlıyor. Kira fiyatlarının da arttığı ilçenin Tepeüstü bölgesinde 8 tane bankanın merkezleri bulunuyor. İnşaatına başlanacak ve Avrupa'nın sayılı finans merkezlerinden biri olacak İstanbul Finans Merkezi de Ümraniye'de başlayacak. Böylelikle tüm bankaların genel merkezlerine ev sahipliği yapacak olan Ümraniye, Avrupa yakasının Maslak hattına rakip olacak. İlçede son 8 yılda 22 milyon metrekare inşaat ruhsatı alındı. Yine son 8 yılda 12 bin adet ruhsatın verildiği ilçede 2012 Eylül ayına kadar alınan ruhsat sayısı ise 763. Bu rakamların Anadolu yakasında diğer belediyelerin toplam ruhsat sayılarının yarısı olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bölgede son 8 yılda 250 bin civarında yeni konut üretiliyor. 120 bin tanesinin inşaatı bitti. Depremde sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Biz bu oluşumları dönüşümün gündemde olmadığı dönemde yaptık" diye konuştu. Ümraniye'de 2004 yılında kademeli imar uygulamasıyla vatandaşı dönüşüme teşvik ettiklerini belirten Can, "Vatandaş arsalarını adalar şeklinde birleştirirse yüzde 30'a varan oranda imar artışı yaptık. Böylelikle vatandaş kendi dönüşümünü kendisi sağladı, böylelikle daha büyük alanlarda, yüzde 80 yeşil alanlarla, yeni, sağlam binalara dönüşüyoruz" diye konuştu.

DENİZDEN VE FAYDAN UZAK
Olası İstanbul depreminde bina stokunun güçlendirilmesinin yanı sıra fay hattından uzak bir bölge olmasından dolayı çok büyük bir yıkım beklemediklerini belirten Can, "Bölgede Sur Yapı, Sinpaş gibi büyük firmaların yatırımları var. Biz kaçak inşaatı durdurduk. Depreme karşı dayanıksız fazla konut stokumuz kalmadı" dedi.

KİMLİK KARTI
Yüzölçümü: 4.531 hektar
Nüfus: 631.603
Bina sayısı: 53.609
İşyeri sayısı: 49.466
2012 verilen ruhsat sayısı: 763
Havaalanına uzaklığı: Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na 33'er km uzaklıkta

PROJELER

ÇAMLICA EXEN İSTANBUL İLE NEFES ALACAK
Çamlıca'da 1038 konutluk Exen İstanbul projesi, Sur Yapı imzasını taşıyor. 11-15 katlı yatay binalar ile 160 metre yüsekliğindeki 44 katlı rezidanstan oluşan projenin inşaat alanı 188 bin metrekare. 2013 yılında tamamlanacak olan Exen İstanbul 650 milyon dolarlık yatırım bedeliyle hayata geçiyor. Yüzde 65'inin satıldığı projede alıcıların yüzde 15'i İstanbul dışından gelmiş. 25 bin metrekare açık alanda; 7 bin metrekare gölet, meydanlar, 8 adet çocuk oyun alanı, fun golf, macera parkurları, 3 dönümlük erik, kiraz bahçeleri, güneşlenme çayırı, mini futbol sahası ve tenis kortu gibi zengin dış yaşam sunuluyor.

FİNANS MERKEZİ'NİN 'İLK' PROJESİ SARPHAN FİNANSPARK YÜKSELİYOR

İstanbul'u dünyanın en önemli finans merkezleri arasına sokacağı öngörülen Ataşehir'deki Finans Merkezi'nin ilk projesi Sarphan Finans Park'ta yer alan rezidans daireler satışa çıktı. Toplam 340 konutun yer aldığı, 54 katlı Sarphan Finans Park Rezidans'ta çeşitli büyüklüklerde daireler var. Sarphan Finans Park Rezidans ile birlikte 5 yıldızlı Sarphan Finans Park Otel, Sarphan Finans Park Ofis ve rezidans, otel ve ofis bloklarının altında sıra dükkânlardan oluşan bir alışveriş merkezi yer alıyor.

FİNANS MERKEZİ 50 BİN KİŞİYE İŞ YARATACAK
İstanbul Finans Merkezi, 800 bin metrekare alana kurulacak. Finans Merkezi'nde 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, cami, kreş, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimleri yer alacak. 50 bin kişiye istihdam sağlanacak, 25 bin kişilik ziyaretçi kapasitesi ve 11 bin kişilik yaşayan nüfusuyla 7-24 saat canlı bir merkez olacak. Merkezin inşaatının 3 buçuk yıl sürmesi planlanıyor.

17 ADET KÜLTÜR MERKEZİ YOLDA
Ümraniye genelinde son yıllarda toplamda 17 kültür merkezi hayata geçirildi. 30 adet bilgi evinin de inşa edildiği bölgede, gençlere yönelik çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

24 SAĞLIK OCAĞI İNŞAATI SÜRÜYOR

Bölgede sağlık konusunda hassas davranan Ümraniye Belediyesi, 24 yeni sağlık ocağı ile vatandaşlara sıra beklemeden sağlık hizmeti vermeyi hedefliyor.

ŞİDDETE HAYIR!
Kadınlara yönelik şiddetin artış gösterdiği İstanbul'da, Ümraniye'de kadın sığınma evi inşa edildi.