3 bin nüfuslu ilçenin tarihinde tek bir cinayetin izine rastlanamazken, biri kadın üç kişiye ait cesetlerinin toprak altında çıkarılması ilçe sakinlerin tarafından korku ve şaşkınlıkla karşılandı.

İlçede akşam 19.30'dan sonra kimsenin sokağa çıkmak istemediği, herkeste bir korkunun olduğu ifade ediliyor.

Ustaca işlenmiş film senaryolarına taş çıkartan cinayetlerin gerisinde yatan sebepler araştırılmaya devam ediliyor. Şinasi Sarıaslan, Ziya Yılmaz ve yengesi Mehtap Yılmaz’ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan şüphelilerden Dursun K ve Ömer Ç. dün tutuklandı; dört kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İLÇE TARİHİNDE BİR İLK

Yenifakılı Yozgat’ın en küçük ilçelerinden biri… Yoğun göç veren ilçede temel geçim kaynağı tarım. Hemen herkesin birbirini tanıdığı Yenifakılı 1990 yılında ilçe oldu.

İlçedeki hemen herkes 20 güne yakın bir süreden beri toprak altında çıkarılan cesetleri konuşuyor. Kaymakamlık, Belediye, Jandarma görevlileri günlerdir, ilçelerinde ilk kez karşılaştıkları cinayetin perde arkasını çözmeye çalışıyor.

Cinayetlerin oluş biçimleri ve perde arkasında yatanlara geçmeden önce zanlı ve ölen kişiler ile ilgili kısa bilgi vermekte yarar var.

HEPSİ BİRBİRİNİ TANIYOR

33 yaşındaki tutuklu zanlı Dursun K. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışıyordu. Daha önce belediyede çalışan Dursun K.’nın babasına ait gazino bulunuyor. Dursun K. evli ve iki çocuk sahibi. Arkadaşı Ömer Ç ise lise öğrencisi.

Öldürülen kişilerden 51 yaşındaki Şinasi Sarıaslan belediyede çalışıyordu.  Sarıaslan da evli üç çocuk sahibi. Öldürülen kişilerden 30 yaşındaki Ziya Yılmaz ise ilçede bir gazinoda çalışıyordu. Ziya Yılmaz Yenifakılı’lı değil. Nevşehir Kozaklılı olan Yılmaz bir süre önce ilçeye geldi ve burada çalışmaya başladı.

Ziya Yılmaz’dan 4-5 gün sonra öldürülen 24 yaşındaki Mehtap Yılmaz  ise çalışmıyordu. Mehtap Yılmaz’ın böbrek hastası olan 1 yaşında oğlu bulunuyor.
Eşi 4 aylık asker olan Mehtap Yılmaz ve kayınbiraderi Ziya Yılmaz, Nevşehir Kozaklı’dan Yenifakılı’ya taşındı.

PEŞİ SIRA GELEN CİNAYETLER

Hurriyet.com.tr’nin, soruşturmayı yürüten isimlerden edindiği bilgiye göre peşi sıra gelen cinayetlerin örgüsü şu şekilde gelişti:

Tarih 2 Mart 2012; İlk öldürülen isimlerden Şinasi Sarıaslan ilçedeki bir gazinoya yakın bir bağ evinde öldürüldü. Sarıaslan’ın öldürülmesine sebep olarak ise  ‘para’ ve ‘kadın’ ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Bıçaklanarak öldürülen Sarıaslan, bağevine yakın bir yere gömüldü. Sarıaslan’ı öldüren isimler üç kişi:  Dursun K. Ömer Ç ve öldürülen Ziya Yılmaz.

İlk cinayetten sona 20 gün kadar sonra 20-23 Mart tarihleri arasında bu kez Ziya Yılmaz öldürülüyor. Ziya Yılmaz da ormanlık bir alana gömülüyor. Yılmaz’ı öldürün isimler ise Dursun K. ve Ömer Ç. Ziya Yılmaz çöplük mevkiinde bir çam ağacının altına gömülüyor.

Ziya Yılmaz’ın öldürülmesinden 3-4 gün sonra da Mehtap Yılmaz öldürülüyor. Mehtap Yılmaz’ın gömüldüğü yer ise Dursun K.’nın evinin bahçesi. Zanlılar Mehtap Yılmaz’ı neden öldürdükleri yönündeki sorulara ise sorguda “Mehtap ilk iki olayı bir şekilde öğrenmişti. Birilerine anlatmakla tehdit etti bu yüzden onu da öldürdük’ yönünde ifade verdikleri öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten bir isim “Bu üç cinayetten sonra Dursun K. Ömer Ç.’yi de öldürmek istemiş. Hatta Ömer’i bir yere götürüyor öldürmek için. Ancak Ömer ona ‘Bu işi iki kişiye söyledim. Beni öldürürsen herkes senden bilir’ dedikten sonra öldürülmekten kurtuluyor” bilgisini verdi.

OLAY 28 NİSAN’DA ORTAYA ÇIKTI
Üç kişinin öldürüldüğü olaylar zincirinin ortaya çıkmasının başında yer alan olayın başlangıcı ise 28 Nisan. Bu tarihte tarlasına giden bir çiftçi toprağı kazdığı sırada

Sarıaslan’ın toprak üstüne çıkan kolunu görüyor ve durumu İlçe Jandarma’yahaber veriyor. Yürütülen soruşturmalar sonrası Dursun K. Ömer Ç ve diğer 4 kişinin izine ulaşılıyor. Zanlılardan Dursun K. Ve Ömer Ç. ilk sorgularında üç cinayeti de kendilerinin işlediğini ifade etti. Ancak seri cinayetler zincirinin başında yer alan Şinasi Sarıaslan’ı neden öldürdüklerini hiçbir şekilde bilgi vermedikleri ifade edildi.

ÜÇ CİNAYET DE BİRBİRİ İLE BAĞLANTILI
Soruşturmayı yürüten isimlerden biri “Bu üç cinayet de birbiri ile bağlantılı. İlk olay yaşanması Ziya Yılmaz öldürülmeyecek.

Ziya Yılmaz’ın öldürülmesi olayı olmasa Mehtap Yılmaz da öldürülmeyecek” dedi. Olayın perde arkasını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen aynı isim, yaşananlara ilişkin şaşkınlıklarını da vurgu yapıyor.

‘BÖYLESİ İLÇEMİZDE BİR İLK’
54 yaşında olduğunu söyleyen Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar “Ben hayatım boyunca bu ilçede böyle bir olay ne duydum ne gördüm” sözlerinden sonra şunları ifade etti: “İlçe haklı olarak tam bir şok içindeyiz. İnsanların morali bozuk ve kırgınlar. Bizim ilçemizde asla böyle bir şey olmazdı. Herkes birlik içinde... Herkes birbirini tanır. Ancak 8-10 yıl önce ilçemizde açılan 4-5 gazino burada sorun olmaya başladı. Asıl bataklık bu gazinolar.”