Cuma namazından önce Belediye Meydanına toplanan yüzlerce vatandaş Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın “Deprem olmasın ve Allah herkesi korusun” diyerek ettiği duaya el açıp iştirak etti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Simav belediye Başkanı Kasım Karahan’ın da katıldığı “Deprem Duası” öncesinde Kurandan ayetler okuyan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, “Bu dünya imtihan dünyasıdır. O imtihanın farklı yolları, farklı şekilleri ve farklı veçheleri vardır. İşte bunları Yüce Mevla Kur’an da beyan ediyor. İnsanların tahammül güçlerini ölçerek her birinin Allah’tan geldiğine inanarak sabır ediyorlar ise, ve biz Allah’tan geldik, bizi yaratan Allah’tır, dönüşümüzde ancak onadır, kanaatine inancına, itikadına sahip ve Mevlaya büsbütün teslim ise, “Ey Peygamber. İşte onları müjdele diyor yüce Allah’ım” dedi.

Son üç yılda dört önemli deprem yaşayan ve halen artçı sarsıntıların devam ettiği Simav’da vatandaşlar deprem duasına yoğun ilgi gösterdi.

Duaya iştirak eden Mustafa Sevimli, “Allah hepimizi deprem felaketinden korusun. Eşi Fahriye Sevimli, “ Allah’ım deprem felaketi göstermesin. Dualarımızı kabul etsin” dedi.

Sevim Boz, “Allah deprem ile terbiye etmesin. Çok zor günler yaşıyoruz. Dualarımızı yüce katında kabul buyursun” dedi.