Edirnekapı Şehitliği’ne sabah saatlerinde gelen Tomris Özden, eşi Albay Rıdvan Özden’in mezarına bir çelenk bıraktı. Çelenkin üzerinde bulunan yazıda, "30 yıldır aynı sözler. Kanlar yerde kalmasın! Hain pusu! Alçak saldırı! Döktükleri kanda boğulacaklar! Bize bu acıyı çektirenler misliyle ödeyecek! Saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı! Teröre asla taviz vermeyeceğiz!" yazılı olduğu görüldü.

Özden, burada yaptığı açıklamada, "Ben hislerime güveniyorum. Bu mezarın açıldığını düşünüyorum" dedi. Özden, eşinin mezarını çevreleyen mermer taşların diğer mezarlardaki gibi yerinde sabit durmadığını göstererek, ayak ucundaki ve yan taraflarındaki mermer plakaları yerinden söktü.

Özden’in avukatı Bülent Demir de ithamda bulunmak istemediklerini belirterek, ancak mezarın daha önceden açıldığını düşündüklerini, yetkililerin bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Bu arada, avukat Bülent Demir basın mensuplarına yazılı bir bülten dağıttı. Bültende, şu ifadelere yer verildi: "Bu dava, temiz Türkiye ve temiz toplum için açılmış bir davadır. Kan davası değildir. Bu topraklar üzerinde yaşayan hiç bir kimsenin Anadolu’nun ve kahraman Anadolu insanının bin yıllık şanlı mirasını lekelemeye hakkı yoktur.

İnsanımız artık bu onurlu mirasına uygun yaşamak istemektedir. Şanlı devletimizin milletini huzur ve barış içinde yaşatma mükellefiyeti vardır. Bu dava, devletin içerisinde bir zamanlar illegal olarak yapılandırılmış ve milletine zulmetmiş karanlık yapıların ortaya çıkarılması ve hesap sorulması için açılmıştır." Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, otopsi yapılması amacıyla Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden’in Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabrinin açılması yönünde talimat gönderilmişti.

Talimat çerçevesinde, bugün şehitliğe gelecek Cumhuriyet savcısı ve ilgililerin mezarı açması bekleniyor.

Albay Rıdvan Özden’in, 14 Ağustos 1995 tarihinde Mardin’in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsal kesiminde teröristler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit olduğu açıklanmıştı.