Aylar öncesinde rezervasyonlarını yaptırıp, ücretlerini kredi kartları ile ödeyen tatilciler, Kemer ve Side'de güzel bir tatil geçireceklerini hayal ederek gittikleri otele haciz gelmesi nedeniyle, buzdolabı, klima ve televizyonlar götürüldü, görevli personelin işi bırakması nedeniyle de yemeği ve bulaşığı kendileri yapıp yıkamak zorunda kaldılar.
TATİL DEĞİL KABUS
Yozgatlı Ömer Erciyas, yaptığı açıklamada, Mart ayında yaptırdığı rezervasyon sonrasında büyük bir heyecanla tatili beklediğini belirterek, tatil başladığında da yaşadıklarının kabusa dönüştüğünü anlattı.
Erciyas, ailesiyle birlikte Kemer Çamyuva'da bulunan bir otele geldiğini, burada yöneticilerden birinin otelde bazı sorunlar bulunmasından dolayı kendilerini Side'de bir otele yönlendirdiğini belirtti. Erciyas, çektikleri sıkıntıları şöyle anlattı:
''Bizi yönlendirdikleri otel 116 kilometre mesafedeydi. Gitmeden önce telefon etmek aklımıza geldi. Side'deki oteli aradım ve oradakiler ''sakın gelmeyin yer yok'' dediler. Biz de tekrar Kemer'deki otelde beklemeye başladık. Burada 2 saat daha bekledikten sonra, sorunun halledildiğini ifade ederek bizim tekrardan Side'ye gitmemizi istediler. Akşam vardığımız otelde 3 saat oda tahsis edilmesini bekledik. Oda verilmedi. Buradan da otel yöneticileri tarafından bir başka otele yönlendirildik ve gece yarısı bir otele yerleştik. Yemek bile yiyemedik. Ne denize ne havuza girebildik. Ertesi gün tekrar Side'deki ilk geldiğimiz otele götürüldük. Burada 3 gün kaldık. Kemer'deki geldiğimiz otel tarafından ücretlerin ödenmemesi nedeniyle 68 müşterisi ile birlikte otelden çıkarıldık. Özel aracı olan arkadaşlarımız, olmayanları arabalarına alarak yeniden Kemer'e gittik. Buraya geldiğimizde personelin olmadığını gördük. Odalarda ne klima, ne televizyon, ne buzdolabı ne temiz çarşaf ve ne de temiz havlu vardı. Hatta bir çoğumuza oda bile bulunamadı. Uzun beklemeler ardından odalarımıza yerleştik. Ancak klima olmadığı için 45 derece sıcaklıkta nasıl uyuyacağımız bizleri düşündürmeye başladı.''
OTELİN TEMİZLİĞİNİ BİLE KENDİLERİ YAPTILAR!
İstanbul'dan dünürü, kızları ve damadı ve torunlarıyla tatile gelen Kevser Polat isimli vatandaş ise yaşadıklarını rüyasında bile görse inanmayacağını kaydetti.
Her gün değişik ve çok kötü bir sürprizle karşılaştıklarını anlatan Polat, Turizm Bakanlığı'nın bu tür işletmelerinin işletme belgesini iptal etmesi gerektiğini savundu.
Tatil için gelen ancak temizlik yapmaktan tatil yapamadığını anlatan Nimet Öngen ise banyo, lavabo, yatak odasına kadar her yeri kendilerinin çamaşır suyu ile temizlediğini, kendilerinin yatakları ve çarşafları düzlediklerini kaydetti.
Öngen, odalarda ne sabun, ne şampuan ne de temiz çarşaf bulunduğunu belirterek odaların karıncalar ve örümcekler tarafından istila edildiğini kaydetti.
Öngen, şöyle devam etti:
''Bizlere 4 yıldızlı olarak lanse edilen bu otelden en kötü pansiyon bile temizdir. Her şey dahil diye geldiğimiz otelde kendimiz çalıştık. Çamaşır suyunu, deterjanı, sabunu, şampuanı kendimiz alıyor, kendimiz temizlik yapıyor, kendimiz yerleri paspaslıyoruz. Beni böyle akrabalarım görse dalga geçerler. Ben kendi evimde bile bu kadar yorulmadım. Tatilimiz kısa kesip ayrılmak istedik. Bizlere geri ödeme yapmadılar. Burada bulunan 100'e yakın aile gerçekten son derece mağdur oldu'' diye konuştu.
Yozgat'ın Yerköy ilçesinden Kenan Aydın ise tatil için gittiği otelde her şeyi kendi alıp yediğini kaydetti. Müşterilerden bir çoğunun, 50 dereceyi bulan sıcakta soğuk içecek ve soğuk suya hasret kaldığını anlatan Aydın, buz bulabilmek için de 20 dakika sıra beklediklerini kaydetti.
Barış Oşan isimli tatilci de otel yönetiminin bardak sorununa pratik bir çözüm getirdiğini ve plastik bardakla tatilcilerin çay ve su ihtiyacını karşıladığını anlattı.
İsmini vermeyen bir otel yöneticisi ise otel mülkiyet sahibinin borcu olması nedeniyle otele haciz geldiğini, oteldeki, buzdolabı, televizyon, klimanın götürüldüğünü belirterek müşterilerin şikayetleri nedeniyle de personelin işi bıraktığı kaydetti.