Bandırma'da 1974 yılında yapımı tamamlanan Yeşilli Camii'nin arsasına konulan haciz yüzünden icra kanalıyla satılması gündeme geldi. İddiaya göre, Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı Kızıksa beldesinin Belediye Başkanı Yüksel Zeki için 4 yıl evvel bankadan kredi çeken Cemil Bolat, verdiği para için kefil istedi. Başkan Zeki, arkadaşı Akın Aygen’i kefillik için ikna etti ve Bolat’a senet verdi. Ancak Yüksel Zeki geçen süre içerisinde borcunu ödemediği için Bolat icra takibi başlattı. Bandırma İcra Dairesi tarafından 74 bin liralık senet için başlatılan icra takibi sonrasında, tapu kaydı kefil Akın Aygen'in üzerinde bulunan caminin arsasına haciz konuldu.

Caminin arsasının Akın Aygen’in dedesi Şaban Aygen tarafından cami yapılmak üzere satın alınarak bağışlandığı, ancak tapu devrinin yapılmadığı öğrenildi.

Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki ise, borcunun 25 bin lira olduğunu, boş senede 74 bin lira yazılarak icra başlatıldığını ileri sürdü. Zeki, kendilerinin de buna karşı dava açtıklarını söyledi.
Köylerindeki camiye haciz geldiğini öğrenen köylüler, camiyi sattırmayacaklarını belirtti. Yetkililerin bu konuya el atmasını isteyen köylüler, "Camimizin cemaati fazla. Bu borç bir çaresine bakılarak ödenmeli. Bir cami nasıl satılabilir?" diyerek tepki gösterdiler.

Köylüler caminin satılmamasını isterken, alacaklı ise arsanın satılarak parasının ödenmesini talep ediyor. İcra yetkilileri ise, alacaklının vazgeçmemesi halinde gerekli prosedürün uygulanacağını söyledi.