Bolu'da, Siteler Camisi'nin yeşil olan dış cephesi pembeye boyanınca cemaatin sayısında artış oldu. Camiyi yaptıranan Bolu Kültür ve Yatırım Vakfı'nın Başkanı Ali Öztürk, caminin renginin değişmesinin ardından cemaat sayındaki artışın kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Karaçayır Mahallesi'nde bulunan 3 bin kişi kapasiteli Siteler Camisi'nin, geçen ay bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yeşil olan dış cephe renginin değiştirilmesine karar verildi. Camiyi yapan Bolu Kültür ve Yatırım Vakfı, bu konuda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden görüş istedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün de onayı alınarak, caminin dış cephesi saray pembesi ve uçuk somon rengiyle boyandı.

BEĞENİ TOPLADI

Bolu Kültür ve Yatırım Vakfı Başkanı Ali Öztürk, caminin bakım ve onarım çalışmalarının ardından renginin de değiştirilmesinin beğeni topladığını belirterek, "Camimizin bulunduğu mevki turizm alanına giden yol güzergahı üzerinde. Caminin renginin değişmesinin ardından cemaat sayısı arttı. Halkın çok büyük kısmının camimizi tercih eder hale gelmesi bizleri çok sevindiriyor" dedi.

Öğle namazından çıkan vatandaşlar caminin yeni rengini çok beğendiklerini kaydederek, "Hep yeşil ve beyaz renkli camiler görmeye alışığız. Ama bu renk daha canlı ve daha güzel olmuş. Yapanların ellerine sağlık. Tertemiz oldu. Bu rengi çok Beğendik" diye konuştu.