Bursa’nın Osmangazi ilçesi Gazcılar caddesinde Bedir Cami bünyesindeki Çocuk Kulübü 350 çocukla İftar programında bir araya geldi.
Osmangazi ilçesi Gazcılar Caddesinde bulunan Bedir Camii STK gibi çalışıyor
Bedir Camii İmamı Mustafa Basrık tarafından çocukların camilere ve ibadete olan ilgilerini arttırmaya yönelik olarak kurulan çocuk kulübü üyeleri 350 çocuğu iftarda bir araya getirdi.
Bursa´nın Osmangazi ilçesi Gazcılar Caddesi Bedir Camii bünyesinde kurulan Bedir Camii Çocuk Kulübü´nün düzenlediği iftara çevre mahallelerden yaklaşık 350 çocuk katıldı. Çocukların cami içinde tanışmasının ardından birlikte kılınan akşam namazından sonra 350 çocuk birlikte iftar açtı. Ebeveynlerin de iştirak ettiği program duygusal anlara sahne oldu. Bedir Camii İmamı Mustafa Basrık da çocuklarla tek tek ilgilenerek onlara servis yaptı. 
Bedir camii İmamı Mustafa Basrık iftarda yaptığı konuşmada din adamları olarak görevlerini diyalog çerçevesinde yapma yükümlülüğünde olduklarını belirterek, bu sayede İslam´ın evrenselliğini topluma anlatabileceklerini vurguladı.
Çocuk kulübünde 350 çocuğun hep birlikte iftar yapmasını tarihi bir olay olarak niteleyen Basrık, şunları söyledi:
"Buraya gelen çocuklar sadece iftar yapmaya gelmiyor camimizin bünyesinde farklı aktivitelere katılıyorlar. Bizim sevincimiz onların 30 yıl sonra bile hatıralarında camimizin bünyesinde yaptıkları etkinlikleri anlatmaları olacaktır. Biz isterdik ki bu hatıranın şahitleri Yahudi, Hıristiyan, Ermeni ve Rum komşularımız olsaydı. Onların çocukları da iftarımızı şereflendirseydiler.”
İslam’ın evrensel bir din olduğunu söyleyen Basrık, “Sofranıza çağırdığınız insanların dinine ırkına bakmayacaksınız” dedi. Basrık sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocuklara farklı etkinlikler yaptırarak anne ve babaları ile camiye pikniğe gider gibi gelmelerini sağlayıp, özlenen nesillerin meyve vereceği mescitlere olan ilginin çocuklar sayesinde artacaktır.  Çocuklar iftarın çiçekleri, sahurun bereketidir. Niçin medya bugün camilerden mescitlerden bahsetmiyor bir şey üretilmediği için. Irkçılık yaparak bir şey üretemezsiniz. Camilerden farklı etkinlikler yapar insanların dikkatini çekerseniz gündemi belirleyen olursunuz.”
Camilerin bünyesindeki din adamlarının gündemi takip etmeleri gerektiğini aktaran Basrık, şöyle devam etti:
“Bizim üzerimizde büyük yük yok. Bizim üzerimizde sorumluluk var. Bizler namaz kıldırma memuru olmamamız lazım. Eylem adamı olmak zorundayız. Eylem adamlığı diyalog ve sevgiden geçer. Mahallemizde, semtimizdeki garibin, fakirin tespitini yapmak bizim sorumluluğumuzda. Bir evde karı koca arasında geçimsizlik kavga varsa kabahat bizimdir. Eğer onlara ulaşmış olsaydık o evde kavga olmaz sevgi olurdu. Aynı apartmanda bir birleriyle konuşmayan komşuları barıştırmak, konuşturmak bizim işimiz.  Komşularımız isterse Rum, isterse Ermeni, isterse Yahudi veya Hıristiyan olsun."
Çocuklara sen öğrenemezsin sen yapamazsın demenin Kutsal kitabta yazmadığının altını çizen Mustafa Basrık, çocuğun dilinden anlamanın onun seviyesine inmekten geçtiğini ve çocukları sevindirmek zorunda olduğumuz hatırlatarak, "Resurullah böyle yapmıştır. O çocukları daima hoş tutmuştur. Irkçılık yapmamış gayri Müslimlerin çocuklarına güler yüzle davranmıştır" dedi.

KAYNAK:ROTAHABER