İHA'nın ulaştığı görüntülerde Zona kod adlı ajan olduğu öne sürülen katil zanlısının, Ali Osaev'in evinin önüne arabasını park etmesini bekledikten sonra hızlıca peşinden koşuyor ve evinin merdivenlerinde kafasına ateş ederek öldürüyor.

Çeçen direnişinin önemli isimlerinden olan Ali Osaev, 26 Şubat 2009 akşamı, Zeytinburnu Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi, 37'nci Sokak'taki evinin girişinde, kafasına sıkılan 3 kurşunla öldürüldü. Cinayetin ardından güvenlik kameraların inceleyen polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Cinayet davasının ilk duruşması geçtiğimiz Mart ayında Bakırköy Adliyesi'nde görüldü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesini hazırladığı dava dosyasına, Ali Osaev'in ölüm anına ilişkin görüntüler ve olay yerin inceleme ekiplerinin kaydettiği kamera görüntüleri de girdi.

Dava dosyasına giren güvenlik kamera görüntülerinde Zona kod adlı ajan olduğu öne sürülen katil zanlısı, Ali Osaev'in evinin önüne arabasını park etmesini bekledikten sonra hızlıca peşinden koşuyor ve evinin merdivenlerinde yüzüne 3 el ateş ediyor. Katil daha sonra silahı cebine koyarak olay yerinden hızlıca uzaklaşıyor. Görüntülerde, katilin olay yerine siyah renkli bir BMW araçla geldiği de görülüyor.

Bakırköy 5. Ağır Ceza'da yargılanan Zona kod adlı Temur Makhauri isimli ajan 2012 yılında Atatürk Havalimanı'nda Mısır'a gitmek üzereyken yakalanmıştı. Zona'nın üzerinde bulunan Ruslan Papaskiri ve Temur Makhauri isimlerine düzenlenmiş iki farklı pasaport ile Türkiye'ye bu iki pasaportla 65 defa giriş-çıkış yaptığı belirlendi. Emniyet güçleri Zona'nın Rus istihbarat elemanı Bashir Kushtov'la İstanbul Kumkapı'da 3 defa görüştüğünü ve bu görüşmelerde yeni suikastler üzerine konuştuklarını da ortaya çıkardı. 3 kişinin öldürülmesi üzerinde konuşan tarafların hedefindeki isimlerden birisinin Çeçenistan Eski Enformasyon Bakanı Movladi Udugov olduğu Zona tarafından mahkemede itiraf edildi. Zona'nın cinayet suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması 21 Nisan'da yapılacak.