Ceylanpınar ilçesinin sınıra sınıf noktasındaki Suriye tarafındaki Rasulayn'da meydana gelen çatışmalar gece boyunca devam etti. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar sınırı gece boyu yoğun ateş altında kaldı. 24 saati aşkın süredir sıcak çatışmanın sürdüğü sınırda dün akşam saatlerinde top atışları da başladı. İki güç arasında sıcak muharebe yaşanırken Esed güçleri bölgeyi top atışına tuttu. Esed'e bağlı ordu birlikleri kendi askeri güçlerinin de bulunduğu bölgeye top yağdırdı.

Bugün sabah saatlerinde çatışma sesleri azalsada aralıklarla devam etti. Resulayn ilçesinin bugün muhaliflerce ele geçirilmesi bekleniyor. Bu arada Resulayn ilçesi kaymakamı ve oğlunun dünkü çatışmalarda öldürüldüğü iddia ediliyor.

BAZI VATANDAŞLAR ARAÇLARINDA SABAHLADI

Rasulayn'daki Esad ve muhalif güçler arasında çıkan çatışma ilçedeki vatandaşlarda oluşan korku ve panik nedeniyle sokaklar tamamen boşaltıldı, işyerleri erken saatlerden itibaren kapatıldı. Bazı vatandaşlar ise korku sebebiyle araçların içerisinde sabahladı.

Ceylanpınar'da Esad ve muhalif güçler arasında sınıra sıfır noktasında çıkan çatışmada Ceylanpınar'da 6 vatandaşın sınırdan gelen mermilerle yaralanması ilçe vatandaşlarında korkuya sebep oldu. Oluşan panik havası sebebiyle Ceylanpınarlılar erken saatlerden itibaren evlerine çekilirken, işyerleri de erken saatlerden itibaren kapatıldı. Emniyet güçleri ise alarm halinde beklemeye başlarken, ambulanslar ise yine hazır vaziyette bekletiliyor.

Neytullah Arpak, korku ve panik sebebiyle vatandaşların evlerine erken saatlerden çekildiğini söyleyerek, normalde geç saatlere kadar yoğun olan cadde ve sokakların erken saatten itibaren boşaldığını ifade etti. Ahmet Buet ise, korku sebebiyle erkenden vatandaşların evlerine çekildiğini ifade etti.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: SINIRDA GEREKLİ TEDBİR EN ÜST SEVİYEDE

Şanlıurfa Valiliği, Suriye sınırda devam eden çatışmalardan ve yaşanan olumsuz süreçten vatandaşlarımızın etkilenmemesi için devletin tüm kurum ve kuruluşları ile gerekli tedbirleri en üst düzeyde aldığını bildirdi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde yaşanan iç çatışmalar ilimiz sınır hattında bulunan Ceylanpınar ilçemizden takip edilmektedir. Yaşanan bu olumsuz süreçten vatandaşlarımızın etkilenmemesi için devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile gerekli tedbirleri en üst düzeyde almaktadır. Ayrıca alınan tedbirler çerçevesinde, sınır hattında yaşayan vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir."

Bu arada açıklamada yurda sığınan Suriyeliler için de insani ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli önlemlerin alındığının altı çizildi.