Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Genel Meclis Üyesi Sabahattin Öztürk (52) teravih namazına giderken aracında zanlı Arif Türkmen isimli bir şahıs tarafından tornavida ile öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, evinde iftar verdikten sonra kendine ait otomobille teravih namazına giden Sabahattin Öztürk, Sağlık Mahallesi Muhtarlığı’nın hemen önünde aracına yaklaşan zanlı Arif Türkmen isimli bir şahıs sol kolunun altından tornavida soktu. Bir anda ne olduğunu anlayamayan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi’ne ilk yardımı yoldan geçen 4 kişi yaptı. Acı içinde kalan Öztürk’e olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Köroğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan il genel meclis üyesi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve çok sayıda partili hastaneye gelerek Başhekim Hüseyin İka’dan bilgi aldı. Sabahattin Öztürk’ün ailesi hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Polis ekipleri Arif Türkmen'i gözaltına aldı. Öztürk’ün otomobili incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şahsın cesedi savcı tarafından incelenmek üzere morga kaldırıldı.

İddiaya göre, Sabahattin Öztürk, katil zanlısı olan Arif Türkmen ve ailesine işsiz olduğu için yardım ediyordu. Öztürk, kahvehanede gördüğü katil zanlısına kahvehanede vakit geçireceğine çalışması yönünde telkinlerde bulunduğu, şahsın ise buna karşılık Öztürk'le tartıştığı ve tartışmanın büyümesi sonucu yumruklaştıkları öğrenildi. Bu tartışmanın ardından kahvehaneden ayrılan Sabahattin Öztürk'ü aracına bininceye kadar takip eden Arif Türkmen tornavidayı Öztürk'e sokup çıkardıktan sonra oradan kaçtığı öğrenildi. Polis tarafından evinde yakalanan Arif Türkmen cinayeti itiraf ederken olayda kullanılan tornavida da ele geçirildi.