Alınan bilgilere göre, Menemen’in Maltepe beldesinde ikamet eden Yusuf Kafalı (55) , Zekirya Toksöz (57) dün akşam saatlerinde Gerenköy ovasında ki tarlalarını sulamak üzere 35 MMR 19 Plakalı kamyonetleri ile evlerinden ayrıldı. Gece evlerinde dönmeyen çiftçileri merak eden yakınları tarlaya gittiklerinde kayıp çiftçilere ait terk edilmiş kamyonet ile karşılaşınca durumu jandarma’ya bildirdi.
Jandarma ekiplerine, aynı saatlerde, olayın olduğu mevkide tarım ile uğraşan Foça’nın Yeni Bağarası köyünde ikamet eden Bahri Şirin (48) adlı çiftçinin de tarlasını sulamak üzere evinden ayrılıp geri dönmediği ihbarı geldi. Her iki olayı ilişkilendiren jandarma ekipleri, terk edilmiş kamyonet üzerinde kan izleri tespit etti.

Jandarma tarafından bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Aramalar gece boyunca sürdü. Arama çalışmaları sonucunda Yusuf Kafalı ile Zekirya Toksöz’ün cansız bedenleri sabah saatlerinde sulama kanalında bulundu.
Yapılan ilk inceleme de her iki cesedin de ateşli silah ile öldürüldüğü tespit edildi. Savcının ve olay yeri inceleme ekibinin cesetleri incelemesinin ardından cesetler Foça Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. İki kişinin ölümü ile sonuçlanan olay ile ilişkilendirilen kayıp Bahri Şirin aranıyor.
Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.