Türkiye’de en fazla çığ düşen yerlerden biri olan Tunceli-Erzincan karayolunun 40 ve 46’ıncı kilometrelerde 8 ayrı yerde çığ düşmesi sonucu dün saat 14.00’ten itibaren kapandı. Karayoluna düşen çığlardan dolayı 10 otomobil, 1 yolcu otobüsünde bulunanlar araçlarının içinde mahsur kaldı.

Kurtarma çalışmalarını görüntülemek için bölgeye giden 7 gazeteci de, bir süre sonra araçlarının içinde mahsur kaldı. Gazetecilerin içinde bulunduğu özel otomobil çığdan korunmak amacıyla yapılan tünele girdi. Ardından tünelin önüne ve arkasına aynı anda çığ düşmesi nedeniyle tünelin içinde gazeteciler 9 saat mahsur kaldı. Gazeteciler tünelin içindeyken tünelin iki girişine 4 kez çığ düştü.
Gece saat 02.00 sıralarında bölgeye gelen kurtarma ekiplerinin yola düşen çığı temizlemesinden sonra tünelden çıkan gazeteciler ve diğer araçlar, Tunceli’ye 25 kilometre kala Rabat Mevkii’nde, yola büyük bir çığ düşmesi nedeniyle tekrar mahsur kaldı.

SON YILLARIN EN BÜYÜK ÇIĞI DÜŞTÜ

Bölgeye son yılların en büyük çığlarının düştüğü belirtilirken, 10 metre yüksekliğindeki çığların, 400 metre genişliğinde bir alanı kapsaması, bu durum görenleri dehşete düşürdü. Çığ nedeniyle 1 yolcu otobüsü ile başka yollardan gelenlerle birlikte 20’ye çıkan özel otomobillerde bulunanlar, Karayolları ekiplerinin 8 saat süren çalışmalarıyla çığın içinden tekrar kurtarıldı. Gazeteciler ile yolda mahsur kalan araçlar Tunceli’ye dönerken, karayoları ekipleri ise 4 iş makinesiyle bugün saat 10.00’da karayolunu trafiğe açabildi. Kurtarma ekipleri,Türkiye’de hiçbir karayolunda bugüne kadar bu büyüklükte çığın düşmediğini tahmin ettiklerini belirtti.

Tunceli’de son 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetti. 3 gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli ve ilçelerinde 250 köy yolu kapalı bulunuyor.