Cinayet sanığından şaşırtan Aziz Yıldırım iddiası

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugün 7’ncisi görülen duruşmaya ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cihan Oskay, sanık vekili avukat Kemal Ertuğrul, Yolcubal'ın avukatı Rıza Bengi, babası Necdet Yolcubal, annesi Necla Yolcubal, kardeşleri Reyhan ve Gökhan Yolcubal katıldı.

Son savunmasını yapmasını istenen sanık Cihan Oskay, ifadesinde futbolda şike operasyonunda halen tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çetesinin nişanlısını öldürmüş olabileceği iddiasında bulundu. Oskay, “Aziz Yıldırım ve Ordu ile Giresunspor başkanlıklarını yapan Olgun Peker’e ait suç örgütü, 2006 yılında korkmadan ortaya çıkardığım şike açıklamalarımdan sonra beni sürekli ölümle tehdit etti. Ve sonunda Bodrum'da nişanlımı öldürdüler. Bu örgütte ele geçirilen 8 adet tabancadan 4'ü ruhsatsız ve 7.65 çapında. Nişanlım da 7.65 çapında tabanca ile öldürülmüştü. Cinayette kullanılan tabanca bugüne kadar bulunamamıştı. Bu silahlardan biri nişanlımın öldürüldüğü silah olabilir. Kriminal inceleme yapıldığında gerçek ortaya çıkacak. Bu nedenle bu dava ve soruşturmanın genişletilmesinin ve bana yeni bir savunma süresi verilmesini talep ediyorumö dedi.

ANNE YOLCUBAL, BAYILDI

Oskay'ın savunmasını yaptığı sırada öldürülen Yolcubal’ın annesi Necla Yolcubal, aniden bayıldı. Necdet Yolcubal, son anda eşini tutarak, sandalyeden düşmesini önledi. Bunun üzerine verilen aranın ardından duruşmaya devam edildi. Verilen arada kendine gelen anne Yolcubal, hakimin çıkabileceğini söylemesine rağmen duruşmayı izlemeyi tercih etti.

Mahkeme heyeti, Oskay’ın soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebini redderken, son olarak bir kez daha savunma hakkı verilmesi ve tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

“HER DURUŞMADA BİR KEZ DAHA ÖLÜYORUZ

Duruşma çıkışında anne Necla Yolcubal, eşi ve kızının kollarında güçlükle yürüyebildi. Necdet Yolcubal, “Her duruşmada bir kez daha ölüyoruz. Adaletin en kısa zamanda yerine gelmesi acımızı az da olsa dindirecek. Mahkeme salonlarında her defasında aynı acıyı bir kez daha yaşamamış olacağızö dedi.

Avukat Rıza Bengi ise “Aslında bu gün karar çıkmasını bekliyorduk, ancak katil zanlısı yeni bir dosya ve yeni iddialarla ortaya çıkıp son savunma hakkı isteyince, mahkeme heyeti bunu makul gördü. Sanıyorum, önümüzdeki duruşma son olacakö diye konuştu.

Muğla Peyzaj Mimarlar Odası Başkanı Hülya Yolcubal, 17 Haziran 2010 tarihinde, Bodrum’daki evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırıda, 5’i göğsüne, 2’si başına, 2’si de omzuna isabet eden kurşunlardla yaşamını yitirmişti. Olayın ardından cinayet zanlısı olarak İstanbul’da yakalanan Cihan Oskay, tutuklanmıştı.

Oskay’nın mahkemedeki ifadelerinin yer aldığı mektubu Muğla'daki gazete bürolarına gönderip gazete, twitter ve facebookta yayınlanmasını istediği de ortaya çıktı.