Ortaca Sanayi Sitesi'nde çalışan, biri ilk eşinden üç çocuk babası Vahdet A., geçen pazartesi günü fenalaşınca, komşuları kalp krizi geçirdiğini sanarak durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, ilk müdahalenin ardından Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürdü. Durumu ağır olan Vahdet A., Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Doktorlar Vahdet A.'nın boynundaki izleri fark edip, polise bilgi verdi. Polis ve savcının incelemesinin ardından Vahdet A.'nın 16 yıllık eşi Gülden A. gözaltına alındı. Olayı itiraf eden Gülden A. eşi Vahdet'i, gizli aşk yaşadığı Habip Kafaoğlu'nun boğarak öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine polis, olaydan sonra kaçan Kafaoğlu da Hatay'da yakalayıp gözaltına aldı.

KOCASI SIZINCA SEVGİLİSİNİ EVE ALMIŞ

Gülden A., savcılıktaki ifadesinde eşinin geçen pazar günü arkadaşları ile buluşacağını söyleyip, evden ayrıldığını belirterek, cinayeti şöyle anlattı: "Saat 21.00 sıralarında eve döndüğünde, çakır keyifti. Evdeki şaraptan da birkaç kadeh içtikten sonra oturduğu yerde sızdı. Çocuklarımla beraber eşimi yatak odasına götürdüm. Ardından çocukları da yatırdım. Gecenin ilerleyen saatlerinde Habip Kafaoğlu geldi. Başka odaya geçip, beraber birkaç kadeh içki içtik. Bu arada Habip, lavaboya gideceğini söyleyip, yanımdan ayrıldı. Döndüğünde, `Kocanı boğdum. Ondan kurtulduk' deyip, evden çıktı. Dehşete kapıldım. Odaya girdiğimde Vahdet hareketsiz yatıyordu. Oda dağınıktı. Panikle, komşulardan yardım istedim. Komşular, vücudunun sıcak olduğunu belirtip, `Yaşıyor olabilir' diyerek, ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yapıp hastaneye kaldırdı. Ancak, kurtarılamadı." Vahdet A.'nın cinayet şüphelisi olarak Gülden A. ile sevgilisi Habip Kafaoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UĞRUNA İLK EŞİNİ BOŞAMIŞ

Eşinin sevgilisi tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Vahdet A.'nın, 16 yıl önce Adana'da, henüz 17 yaşındayken tanıştığı Gülden A. uğruna bir çocukları olmasına rağmen ilk eşini boşadığı öğrenildi. Bu nedenle ailesi ile de arası bozulan Vahdet A.'nın Gülden A. ile evlenip Adana'yı terk ettiğine, başka şehirlerde yaşadıktan sonra 5 yıl önce Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne gelip yerleştiği, üç yıl kiracı olarak oturduktan sonra kredi çekip ev aldığı ortaya çıktı.

"ÇOCUKLARI OLAYA TANIK OLMUŞ"

Ölen Vahdet'in kardeşi Zeynep A., ağabeyinin bunu hak etmediğini belirterek, "O bizleri bile karşısına alıp, Gülden A. ile evlendi. Bunu yapanların elleri kırılsın. Bu saatten sonra onun emanetleri olan yeğenlerimize biz bakacağız. Allah hem bize hem de çocuklarına sabır versin. Çocukları o gece olaya şahit olmuşlar, şoktalar" dedi.

DHA / Cihan KAYA