Cizre ilçesinde Orhan Doğan Caddesi ile Belediye Caddesi'nin kesiştiği noktada yol kenarına terk edilen ve uzun bir süre yolun trafiğe kapanmasına neden olan şüpheli araç, vatandaşlara korku dolu saatler yaşatırken, Cizre polisini de harekete geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Belediye Caddesi'nden gelip Orhan Doğan Caddesi'nden ilerlemeye çalışan 21 EN 363 plakalı midibüs, yola konulan demir kapanlara basıp ön lastiği patladı. Araç lastiğinin patlaması üzerine ismi belirlenemeyen sürücü aracı yol kenarına çekip vatandaşlardan araç lastiğini değiştirmek için yardım istedi ancak vatandaşlardan yardım alamayan ve kimlikleri belirlenemeyen araç sürücüsü ve beraberindeki bir kişi aracı yol kenarına park ettikten sonra gitti. Bir müddet sürücünün ortalıklarda görünmemesi üzerine çevredeki esnaf ve vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis, ilçenin en işlek caddesinde terk edilen şüpheli aracı görünce aracın patlayıcı yüklü olmasından şüphelenip ilk önce çevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırıp olay yerini güvenlik çemberine aldı. Daha sonra da olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanları araç içerisinde ve araç çevresini geniş bir şekilde titizlikle inceledi. Bomba imha uzmanlarının araçta yaptığı incelemelerde herhangi bir patlayıcıya ve patlayıcı unsuru madde bulunmayınca, polis araç plakasından isim sorgusu yaptı. Polisin plakasından yaptığı araştırmada aracın Cuma Andıç isimli bir kişiye ait olduğu ve Kızıltepe'den çalınarak Cizre'ye getirildiği tespit edildi.

Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme polislerinin araç içerisinde ve çevresinde yaptıkları incelemeden sonra, polisler Cizre'ye çağırdıkları araç sahibi Cuma Andıç'a aracını teslim etti. Aracın sahibine teslim edilmesinden sonra yol trafiğe açılırken, vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.