AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi ile 256 proje ve 39 tesisin açılışına katılmak üzere Diyarbakır’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gezisi öncesinde Diyarbakır polisi alarma geçti. Havaalanından programlarının bulunduğu alanlara kadar Başbakan’ın güzergahı boyunca keskin nişancılar binaların çatı katlarına yerleştirildi. Keskin nişancılar çatılardan çevreyi dürbünlerle gözetlerken, geçiş güzergahında olası sıkıntılara meydan verilmemesi için panzer, TOMA ve zırhlı araçlarla polis ekipleri görevlendirildi.

BAŞBAKAN’A ÇOK DİLLİ KARŞILAMA

Başbakan Erdoğan’ın gezisi öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten tarafından havaalanı çıkışına asılan bir pankart dikkatleri çekti. Cuma İçten tarafından asılan ve bir yanında Başbakan, diğer yanında İçten’in fotoğrafının yer aldığı pankartta Zazaca ve Kürtçe ‘Hoş geldiniz’ anlamına gelen yazı yer aldı.

BAZI BÖLGELERDE KEPENKLER KAPANDI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dün yaptığı çağrılar üzerine Diyarbakır’da bazı esnaf Başbakan Erdoğan’a tepki göstermek için kepenk kapattı. Bağlar ilçesi Kuruçeşme ve Dörtyol mevkiinde bazı esnaf kepenk açmadı. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle Diyarbakır Havaalanı girişi polis ekipleri tarafından kapatıldı.