Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 3 terörist öldürüldü.

Dün gece bir grup PKK'lı teröristin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Kavşak Bölgesi'nde bulunduğunun tespit edilmesinin ardından güvenlik güçleri operasyon düzenlendi.

Sağlanan sıcak temasta, ilk belirlemelere göre 3 PKK'lı terörist öldürüldü. Saat 01.00 sıralarından itibaren de bölgeye Sikorsky helikopterlerle özel hareket polisleri ile özel eğitimli komandoların da indirildiği belirtildi. Bölgedeki operasyonlar sürdürülüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği, Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerle sağlanan temas sonucu, 2'si kadın 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, halkın huzuru, can ve mal güvenliği için terör örgütü PKK ile yapılan mücadelenin kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda sürdürülen operasyonlarda, vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda Çukurca ilçesi kırsalında 10 Haziran 2012 günü bir grup terör örgütü mensubu ile temas sağlandığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Sağlanan temas neticesinde 2'si kadın 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle birlikte silah, telsiz, mühimmat, dürbün ve çok miktarda örgütsel doküman ile bölge halkından gasp edilen bol miktarda yaşam malzemesi ve yiyecek ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli çalışmalar devam etmektedir."