Yunanistan'ın sınırına tel örgü çekilmesi için ihaleyi bir Türk firmasına vermeyi planladığı haberlerine ilişkin Bağış şöyle konuştu:

"Olayın kendisini herşeyi anlatıyor zaten. Biz çite ihtiyacı olan varsa çit de öreriz, hendek isteyen varsa hendek de kazarız, gökdelen veya köprü yaptırmak istiyorlarsa onu da yaparız. Çok şükür Çin'den sonra bugün dünyanın en büyük müteahhitlik sektörü bizim sektörümüz. Çitler ve o hendekler Yunanistan'ı bu krizden kurtarır mı kurtarmaz mı o onların hesap etmesi gereken bir yaklaşım tarzı. Seçimler var şimdi, o seçimler olsun yeni hükümet kurulsun onlarla da oturup bıraktığımız yerden görüşmelerimizi sürdüreceğiz elbette."

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir sonraki NATO Genel Sekreterliği için isimlerinin zikredilmeye başlanması ile ilgili olarak ise Bağış şunları söyledi:

"Fransa'daki seçimlerden sonra ben Sayın Sarkozy'i tatile ve balık tutmaya davet etmiştim biliyorsunuz. Zannediyorum Akdeniz'e şu an bir yerlerde şu an balık tutuyor. Kendisine iyi tatiller diliyorum. NATO kendisine cumhurbaşkanımızdan daha iyi bir genel sekreter bulamaz, bundan hiçbir endişem yok ama Sayın Gül bunu kabul eder mi etmez mi orasını bilemiyorum. Onun kararına hepimizin saygı duyması gerekir."

Kendisinin 3.dönemden sonra herhangi bir belediye başkanlığı görevine aday olup olmayacağı sorulan Bağış, partisinin kendisine vereceği her görevi yerine getirmeye çalışacağını ancak 3. dönemin sonunda çocukları ve ailesiyle hasret gidermek gibi planları da olabileceğini ifade ederek şimdilik sadece verilmiş görevlere odaklandığını ve bunları düşünmediğini belirtti.

Temasları çerçevesinde bugün Sırbistan'ın Sancak Bölgesi Brüksel Temsilciliği'ni ziyaret eden ve burada Sancak Bölgesinden seçilen Bakan Yardımcısı Semsudin Kucevic ile görüştü. Osmanlı'nın Avrupa'daki son Sancak Beyliği toprağı olmasında dolayı adı Sancak olarak kalan ve nüfusunun çoğu Boşnaklardan oluşan Sancak Bölgesi temsilcilerine Bağış yalnız olmadıkları ve Türkiye'nin Sancak Bölgesi'nin yanında olduğunu ve tüm Sırbistan ile birlikte bu bölgeyle de gerekli iletişim ve projeleri gerçekleştireceklerini iletti. Başbakan Erdoğan'ın şahsi talimatı ile ziyareti gerçeklşetirdiğini de belirten Bağış daha sonra gazetecilere konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Biliyorsunuz Sırbistan'da seçimler yapıldı ve orada bir hükümet kurma çalışması var. Bu hükümet kurma çabaları arasında Sancak'taki kardeşlerimizn yalnız olmadığını, Türkiye'Nin tarihinin hiçbir döneminde onları yalnız bırakmadığı gibi bundan sonra da onların yanında olacağı mesajının verilmesi açısından bu ziyaretimiz anlamlıydı. Bizim buradaki daimi temsilciliğimiz ile Sancak Bölgesi ofisi yakın çalışacaklar ve sınır ötesi programlardan ortak projelere nasıl beraber yararlanılabilinir onlar değerlendirilecek."

Bakan Bağış Sancak Bölgesi Brüksel Temsilciliği'nin ardından AB Daimi Temsilciliği'nde akıllı bilgi teknolojileri şehri kapsamında gerçekleştirdiği projeler nedeniyle Brüksel'de Avrupa Living Lap Ağı'dan (ENoLL) sertifika alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı kabul etti. Bağış Uysal'a çalışmalarından ötürü teşekkür ederek daha sonra Avrupa Çerkez Federasyonu 'EuroXase' Başkanı Levent Sürer ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkan Sürer görüşme öncesi şunları söyledi:

"Size tüm Avrupa Çerkezleri adına selam getirdik. Bu görüşmelerimizin devamını diliyoruz. Bülent Arınç da biliyorsunuz Çerkez damadıdır ve bizlere methiye üzerine methiyeler düzer. Sizlerde bilemiyorum Çerkez kültürüyle haşır neşir olma imkanı buldunuz mu ama bu vesileyle sizleri Çerkez evlerimize ve etkinliklerimize davet ediyorum"

Bağış ise sadece Türkiye'deki Çerkez kardeşlerimiz ile değil Avrupa'daki Çerkez kardeşlerimizin desteğiyle de müzakereleri yürütmek istediklerini belirterek, Çerkezlerle her dönem çok yakın çalışmalar yaptığını, Çerkezlerin ne kadar konuksever ve mutfaklarının ne kadar zengin olduğunu iyi bildiğini söyledi.