İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama göre; 29 Ekim Pazartesi günü kutlanacak Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine Boğaz'da yapılacak havai fişek ve ışık gösterileri damgasını vuracak.

Akşam 19.00'da ışık gösterisiyle başlayacak törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, havai fişek gösterisinin startını verecek. 16 ayrı noktadan 20 tonluk toplam 48 bini aşan havai fişek atışı yapılacak ve her biri 8 bin watt enerji veren 150 skytracer kullanılacak. En büyüğünün ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olan havai fişekler, İstanbul Boğazı'nda 250 metreye kadar yükselecek. Boğaz Köprüsü üzerinde 60 ateşleme sistemi yer alacak ve 1 kilometre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak. Organizasyonun enerjisi ise toplamda 20 bin kWA güç üreten 61 jeneratör ile sağlanacak. 15 dakikalık gösteri müziği Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi. Organizasyon öncesi ve sırasında, 30'u yurtdışından olmak üzere toplam 300 kişilik bir ekip görev yapacak.

İstanbullular gösterileri; Ortaköy sahili, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı, Beşiktaş Dolmabahçe çay bahçesi, Kabataş sahili, Fındıklı parkı, Eminönü'nde Üsküdar-Kadıköy iskeleleri arası, Üsküdar Kuzguncuk sahili, Üsküdar Paşalimanı sahili, Üsküdar Beşiktaş-Kabataş Motor İskelesi yanındaki park, Üsküdar Şemsi Paşa sahili radar mevkii ve Çamlıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri bahçesinden izleyebilecek.