Gazeteci Cüneyt Ünal, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de yer aldığı 9 kişilik heyetle Hatay Yayladığı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi.
90 günlük esaretin ardından Cüneyt Ünal, eşi ve meslektaşlarıyla buluştu.
Ünal, Türkiye'ye girişinde yaptığı açıklamada, ''Ülkeme gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Neler söyleyeceğimi şu an bilemiyorum'' diye konuştu.
Yaşadıklarını ağlayarak anlattı
Cüneyt Ünal yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.
Ünal; ''90 gün boyunca 2 metrekarelik bir odada yerde battaniye ile yattım kimseyle konuşamadım, soğuk duvarlara bakıyordum. Heyecanımı bağışlayın. Eşime ve yuvama kavuşmak çok güzel bir duygu'' dedi.
Ünal ayrıca, ''Suriye askerlerinden şiddet görmediğini, kendisine iyi davrandıklarını, çay ve su verdiklerini'' söyledi.
Eşi Nuray Ünal da, "Çok mutluyum. Çok zor günler yaşadım. Oraya giden heyete ayrı ayrı minnettarım. Bizi yalnız bırakmayan gazeteci arkadaşlara çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Beşar Kaddumi'den haber bekliyoruz
CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz yaptığı açıklamada bu girişimi hiçbir siyasi kaygı beklemeden yaptıklarını söyledi. Eryılmaz Suriye'ye hem Cüneyt Ünal hem de Beşar Kaddumi'yi kurtarmak için gittiklerini ancak sadece Ünal'ı alabildiklerini vurguladı.
Eryılmaz ayrıca Beşar Esad'ın Kaddumi ile ilgili 24 saat içinde kendilerine bilgi verimesi için talimat verdiğini de ifade etti.
Öldürülen Japon gazeteci
Suriye’de yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Japon Press Muhabiri Mika Yamamato’nun eşi Kazutaka Sato da, Cüneyt Ünal’la görüşmek üzere Hatay’daydı.
Ünal, Halep'te öldürülen Japon kadın gazeteci Mika Yamamoto ile yaşadıklarını da anlatarak, eşi Kazutaka Sato ile bir süre konuştu.
Bulunduğu hapishaneye Yamamoto'nun fotoğraf makinesinin getirildiğini belirten Ünal, sadece fotoğraf makinesini gördüğünü başka bir şey hatırlamadığını söyledi.
Heyet, Lazkiye'de devam eden saldırılar nedeniyle, Suriye kapısına kadar uçaksavarlar eşliğinde geldi.