Gece ayrı yaşadıkları dönemle ilgili çıkan tartışmada V.O., Dilek Kanyılmazı’ın üzerin kızgın yağ döküp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Kanyılmaz, tedavi altına alındı. Polis, kaçan V.O.’yu yakalamak için çalışma başlattı.

İşsiz olan V.O. ile Dilek Kanyılmaz, 3.5 yıl önce kaçarak evlendi. Çiftin 2.5 yıl önce Pelin adında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Mutlu başlayan ilişki V.O.’nun fiziksel şiddet uygulamaya başlaması üzerine 8 ay önce boşanmayla son buldu. Çiftin çocuğunun babasız büyümemesi gerektiğini düşünen yakınları araya girdi. Kanyılmaz ailesine kızının bir daha şiddet görmeyeceğinin söylenmesi üzerine çift tekrar bir araya geldi. Bunun üzerine Dilek Kanyılmaz kızıyla birlikte eski eşiyle yaşadığı Gediz Mahallesi 672/13 Sokak’taki evine geri döndü. Eşinden ayrı yaşadığı dönemde kıskançlık krizine giren V.O., bugün saat 01.30 sıralarında, akıllara durgunluk veren yöntemle kadına şiddet olaylarına bir yenisini daha ekledi.

ÜZERİNE KIZGIN YAĞ DÖKTÜ

Yaralama suçundan poliste kaydı bulunan V.O., önce mutfakta bir tencerede yağ kızdırdı. Ardından yatak odasındaki Kanyılmaz’ı yanına çağıran V.O., ayrı oldukları dönemde eski eşinin yalnız başına dışarı çıkıp çıkmadığını sordu. Yemin ettirip getirdiği Kuran-ı Kerim’in üzerine el bastırtmasına rağmen şüpheleri süren V.O., iddiaya göre kızdırdığı yağı Kanyılmaz’ın üzerine döktü. Yerde kıvranmaya başlayan Kanyılmaz, V.O.’nun dışarı çıkması üzerine bir komşusunun evine giderek annesi Ümmü Kanyılmaz ile işçi emeklisi babası Durmuş Kanyılmaz’ı aradı. Yakınları tarafından Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne götürülen Kanyılmaz, burada tedaviye alındı. Kanyılmaz’ın özellikle bacaklarında olmak üzere vücudunda 2’nci derece yanık olduğu belirtildi. Durumun polise bildirilmesi üzerine kayıplara karışan V.O. için yakalama çalışması başlatıldı.

TORNAVİDALI İŞKENCE İDDİASI

Boşandığı eşi V.O.’nun bazen yüzüne yumruk attığını, bazen kolunda sigara söndürdüğünü, bazen de bacağına tornavida soktuğunu öne süren Dilek Kanyılmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben yatmaya gitmiştim, o sırada eşim tencerede yağı kızdırmış, beni çağırdı. Bana ayrıyken gezmek için Çankaya’ya gidip gitmediğimi sordu. Bende ‘hayır’ dedim. Yeminler ettim. Ondan sonra inanmadığını söyleyip yağı üzerime döktü. Eşimden sürekli şiddet gördüm. Ayrılıp tekrar bir araya geldik, her seferinde şiddeti daha da arttı. Ailelerin araya girmesiyle tekrar barıştık. Gözlerimi de eşim yumruk atarak morarttı. Boşanmadan önce koruma talebinde de bulunmuştum."

EVİMİZİ BASTI, SİLAHLA KOVALADI

Duruma tepki gösteren baba Durmuş Kanyılmaz, "Damadımız bir sefer bizi silahla kovaladı. İkinciye evimizi bastı, camları kırdı. 155’i aradık, polis geldi. V.O.’nun babası, kardeşleri araya girdi, ‘Artık düzeldi, çocukları var, barıştıralım’ dedi. Biz de torunumuz sahipsiz kalmasın diye izin verdik" dedi.

DEVLET BİZE SAHİP ÇIKSIN, KIZIMI KORUSUN

Anne Ümmü Kanyılmaz da "Kızıma ‘Gitme yapma’ dedim, ‘Seviyorum, çocuğum var, tekrar deneyeceğim’ dedi, eşine döndü. V.O.’nun ailesi de ‘Biz varız, düzeldi’ dediler. Başımıza bunlar geldi. Kızımı asla bir daha ona vermem. Devlet de bize sahip çıksın. Kızımı ondan korusun. Ben kızımı koruyamıyorum, çaresizim" diye konuştu.Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.