Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde tellerine takılıp kontrol kaybı sonucu düşen askeri helikopterde ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, yaralılar var.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü'ndeki üs bölgesine giden bir askeri helikopter, saat 12.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle elektrik tellerine çarptı. Acil iniş yapmak isterken kontrol kaybına sonucu düşen helikopterde ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu. Yaralıların da bulunduğu kaza yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Şehidin kimliği konusunda henüz bir açıklama yapılmazken; yaralı askerler Diyarbakır ve Bingöl'e sevk edildi.

BAKAN EKER AÇIKLAMA YAPTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düşen helikopterle ilgili yaptığı açıklama yaptı. Bakan Eker, bir askerin şehit olduğunu söyledi.

Bakan Eker, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kaza ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Bakan Eker, helikopter gövdesinde meydana gelen sorun üzerine acil iniş yaparken elektrik tellerine takılıp düştüğünü ve 1 askerin şehit olduğunu kaydetti.

CHA'YA GÖRE 3 ŞEHİT VAR

Cihan Haber Ajansı Diyarbakır Bölge temsilcisi Aziz İstegün ise olayda 3 askerimizin şehit olduğunu, 7 askerimizin yaralandığını bildirdi.