Mayıs günü sabah saat 09.00 sıralarında 100. Yıl Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü 19 yaşındaki Hakan Akgün’ün ağır yaralanmıştı. Kanlar içinde yerde yatan Murat Akgün’e ilk müdahaleyi, eşiyle yürüyüşten dönen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşiresi 40 yaşındaki Asiye Gönül Özdemir yapmıştı. Özdemir, nefes yolu tıkanan Akgün’ün solunumunu ilk önce eliyle açmaya çalışmış, başarılı olamaması üzerine bulduğu bir demir kaşıkla genci hayata döndürmüştü.AntalyaEğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Murat Akgün, 26 gün yoğun bakımda kaldı. Yaklaşık 15 günde serviste kalan Akgün, kısa süre önce taburcu olarak evine geldi. Akgün'ü hastanede kaldığı süre zarfında kaza yerinde ilk müdahaleyi yapan hemşire Asiye Gönül Özdemir yalnız bırakmadı. Özdemir, her gün sabah işe başlamadan önce Akgün’ü ziyaret etti.

"HEMŞİRE OLMASA ÖLMÜŞTÜM"

Hemşire Özdemir, "ikinci oğlum" dediği kuaför Murat Akgün’ü evinde ziyaret etti. Sağ kolundaki duyu kaybı nedeniyle kısa süre sonra ameliyat olacağı belirtilen Akgün’ün solunum yolu ve beyninde meydana gelen küçük hasarların ise zamanla düzeleceği kaydedilirken, o gün ablasını işe bırakıp eve döndüğünü ancak kaza anını hatırlamadığını ifade eden genç, “Kaza yaptığımı bile hatırlamıyorum. Hayatımı kurtaran hemşireye çok teşekkür ediyorum hayata dönmemi sağladığı için çünkü ben kaza yerinde ölmüşüm. Hemşire beni kurtarmış” dedi.

Yılbaşında ablasından aldığı böbrekle hayata yeniden tutunduğunu söyleyen hemşire Asiye Gönül Özdemir (40) ise, hayatının baharındaki bir genci kurtarmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Murat’ı sağlıklı gördüğü için büyük bir mutluluk yaşadığını kaydeden hemşire Özdemir, “Ben böbrek nakli olduğum için genelde akşamları yürüyüşe çıkardık. Olay günü sabah yürüyüşe çıkmıştık. Tam eve dönerken kazaya denk geldik. Murat yüzüstü yatıyordu. Koşarak yanına gittim. İlk yapmak istediğim Murat’ın solunumunu açmaktı. Kaşık yardımıyla solunum yolunu açtım, nefes almaya başlayınca ben de rahat bir nefes aldım. Çok üzücü bir olaydı. 2-3 gün etkisinden kurtulamadım” diye konuştu.


OĞLUNUN YARALANDIĞI KAZAYI TELEVİZYONDAN İZLEDİ
Hemşire Özdemir, hastanede Murat’ın sağlık durumunu yakından takip ettiğini belirterek, “ İşe başlamadan önce Murat’ı ziyaret etim. Sadece taburcu olacağı gün yanında olamadım. O gün oğlum böbrek nakli oluyordu. Benim bir oğlum da Murat oldu. Onu sağlıklı görmek beni her şeyden çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Murat’ın annesi Fadime Akgün de olay günü aceleyle çıkan oğlunun telefon ve cüzdanını evde unuttuğunu belirterek, “O nedenle polisler bize geç ulaştı. Oğlumun kaza yaptığını televizyon haberlerinden duyduk. Murat eve gelmeyince arkadaşına uğradığını zannettik ama başımızdan kötü bir kaza geçti. Allah kimsenin başına vermesin. Çok kötü günler geçirdik. Allah’ım oğlumuzu bize bağışladı. Hemşirenin oğlumun karşısına çıkması bir mucizeydi” diye konuştu.