Denizli'nin Kale ilçesine 26 kilometre uzaklıktaki Demirciler Köyü'nde öğrencilerin okula gidip gelmeleri büyük sıkıntı yaratıyor. Geçtiğimiz yıl köyü ikiye bölen köprünün yıkılmasının ardından yenisi yapılmayınca özellikle öğrenciler taşımalı eğitimle okula gitmek isterken okul servisine binmek için suyun içinden geçmek zorunda kalıyor. Anne ve babalar çocuklarını okul servisine götürebilmek için dereyi giydikleri çizmeyle geçtikleri görülüyor.

Çocuklarını kucaklarına alan anne ve babalar, yıkılan köprünün yenisinin yapılmasını istiyor. Evlerinden çıkan çocuklar kötü hava şartlarında sıkı giyinerek ellerinde şemsiye ile ilerlerken, yıkılan köprünün olduğu yere geldiğinde anne ve babaları çocuklarını sırtına alıyor. Yolun karşısına anne ve babalarının yardımıyla geçen köylüler, kimsenin başına birşey gelmeden bu durumun düzeltilmesini istiyor.

Demirciler Köyü'nde yaşayan Sıtkı Karaköse, geçen yıl köprü yıkılınca köy halkının bu şekilde yaşamaya başladığını söyledi. Köprünün yenisinin yapılması için her yere başvurduklarını belirten Karaköse, “Bizim durumumuz böyle. Herkes bu dereden geçiyor. Geçilemediği zaman ilerlerden dolaşıyoruz. Öğrencileri her sabah akşam kucağımızda götürmek zorunda kalıyoruz. Her yere durumu bildirdik. Herkes birbirine atıyor topu. Kimse ilgilenmiyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.

Demirciler Köyü'nün bir diğer sakini olan Mutlu Karaköse ise bu olayın bir yıldır devam ettiğini belirterek, " Sabah çocuklarımızı götürdükten sonra akşam da çocuklarımızı bekliyoruz. Çocuk gelince yine buradan geçireceğiz. Çocukları sırtımıza yükleyerek geçiriyoruz. Bazen su yükselince geçiremiyoruz. Okula bile göderemiyoruz. Haftada 2 gün okula gidemiyorlar bazen. Hasta olunca da aynı sıkıntılar oluyor. Yol iyise gidiyoruz olmazsa işimiz kötü. çocukların suya kapılma tehlikesi de var. Korkuyoruz" diye konuştu.
Okula gitmek için yola çıkan öğrenciler yolun karşısına geçmek için bazen sudan atladıklarını bazen de anne babalarının sırtında geçtiklerini söylediler.