Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı sorumluluk alanından mayınlı alandan Suriye’den Türkiye’ye gelen 4 adet deve mayınlı alandan geçtiği sırada tellere takılarak bazı yerlerinden yaralandı. Sınır birlikleri tarafından her zaman Suriyeli sığınmacıların sınırdan alınarak işlemleri yapılırken, ilk kez karşılarında develeri gören askerler şaşırdı. Koruma altına alınan develer, Cumhuriyet Savcılığı’nın kararı ile Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilme kararı verilmesinden sonra develer, Gaziantep’e gönderildi.

Hassas olan develerin, Suriye ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada atılan bombalar ile silah seslerinden etkilendiği bu nedenle Suriye’den kaçtığı iddia ediliyor.

DEVELER, SURİYE’DE SOYLU AİLELERİ İLE ZENGİNLER TARAFINDAN YETİŞTİRİLİYOR
Develer, Suriye’de soylu aileleri ile zenginler tarafından yetiştirilirken, develer turizm amaçlı olarak kullanılıyor. Develer, ülkeyi ziyaret eden turistlerin gezdirilmesinde kullanılırken, deve sütü zengin ve soylu aileler tarafından tüketiliyor. Deve yetiştiriciliği Suriye’de hobi olarak yapılırken, Suriye’de büyük deve çiftlikleri olduğu yılın belirli aylarında deve güreşi yapıldığı öğrenildi.