Dink ailesinin avukatları, mahkemenin kararını açıklamasının ardından İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak kararı gerekçeli karar çıktıktan sonra temyiz edeceklerini belirtmişlerdi. Yargıtay’a gönderilmesi istenilen 49 sayfalık dilekçede Avukat Fethiye Çetin’in de aralarında bulunduğu 3 avukatın imzası bulunuyor.

Yargıtay’a gönderilmesi istenilen temyiz dilekçesinde dava süresince aile avukatlarının duruşmada yaptığı savunmadan bölümler ve mahkemeden istenilen taleplere de yer verildi.

Cinayetin arka planında bir örgütün olduğu anlatılan itiraz dilekçesinde, savcı Hikmet Usta’nın temyiz dilekçesinde ‘cinayetin arkasındaki örgüte dikkat çektiği hatırlatıldı.

Dava kapsamında tüm sanıkların örgüt suçundan beraatine karar verildiği ifade edilen dilekçede, sanıklar hakkında verilen kararların usul ve yasaya aykırı olduğu ve bu nedenle kararın bozulması gerektiği belirtildi.

Avukatlar temyiz dilekçesinde sanıklardan Yasin Hayal’in ‘terör örgütü yönetici olmak’, sanık Erhan Tuncel’in , ‘Terör örgüt yöneticisi olmak ve tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek’ suçundan ceza almaları gerektiğini ifade ettiler.

Avukatlar ayrıca sanıklar Osman Hayal, Çoşkun İğci, Zeynel Abidin Yavuz, Mustafa Öztürk ve Tuncay Uzundal’ın, ‘Terör örgütü üyesi olmak, tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek’, sanıklar Ersin Yolcu ile Ahmet İskender’e, ‘Terör örgütü üyeliği’, diğer 9 sanığa ise ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçlarından ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 5 yıl süren yargılamanın ardından mahkeme 17 Ocak’ta kararını açıklamıştı. 14 sanığın hiç ceza almadığı kararda Yasin Hayal hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Sanıklardan Erhan Tuncel mahkemenin kararında Dink cinayetinden ceza almazken, Mc Donalds patlamasına ilişkin 10 yıl 6 ay hapis cezası almış ve cezaevinde kaldığı sürede göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti.

Mahkemenin kararında sanıklardan Ahmet İskender 12 yıl 10 ay, Ersin Yolcu 12 yıl ve Salih Hacısalihoğlu ise 2 ay 15 gün hapis cezası almışlardı.