Askeri yetkililer Suriye'deki gelişmeler ve sınır ötesine düzenleneceği muhtemel terör operasyonları için takviye güç gönderildiğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresinin TBMM'de kabul edilmesi ve Akçakale'de meydana gelen olayın ardından Diyarbakır'da bulunan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde hareketli günler yaşanıyor.

Dün Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kamplarına yönelik düzenlenen hava harekatından sonra bugün askeri üste yeniden hareketlilik göze çarptı. Öğlen saatlerinden itibaren çok sayıda F-16 savaş uçağı Diyarbakır'daki askeri üsse iniş yaptı. Öğle saatlerinde başlayan ve saat 16.00'a kadar devam eden uçak inişlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı öğrenildi.

Tükiye'nin diğer üslerinden Diyarbakır'a gönderilen savaş uçaklarının sayısının 25 olduğu belirtildi. Askeri kaynaklar, Suriye'deki gelişmeler ve sınır ötesine düzenlenmesi muhtemel terör operasyonları için Diyarbakır'daki 8'nci Ana Jet Üssü'nün savaş uçaklarıyla takviye edildiğini belirtti.

Takviye olarak gönderilen savaş uçaklarının bölgede yapılması muhtemel bir hava harekatına Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu bulunan Pars ve Atmaca Filoları'nın öncülüğünde katılacağı belirtildi. Bu arada Diyarbakır'da bulunan Pars ve Atmaca filolarına bağlı F-16 savaş uçakları da gün boyunca pisttek kalkarak eğitim uçuşu yaptı.