Uzun süredir kayıp olan Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in cesedi, geçtiğimiz günlerde elleri ve ayakları bağlı halde Elazığ'ın Gümüşkavak Mahallesi yakınlarındaki eski çöplük alanında bulunmuştu. Polisin yaptığı çalışmalar sonucu Recai Y. ile adamları olduğu iddia edilen toplam 7 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye çıkarılan zanlılardan Recai Y., oğlu Gökhan Y., Semih A., Abdulkadir A. ve Öner Y. tutuklandı.

DOÇ. DR. BİLGİN GÜRATEŞ'İN AİLESİNDEN AÇIKLAMA

Fırat Üniversitesi Jinekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in öldürülmesiyle ilgili basında çıkan haberlere ailesinden tepki geldi. Bilgin Gürateş'in kardeşi Semin Gürateş, "Kardeşimin kimseye bir kuruş borcu yoktur, aksine bankada şahsına ait parası da bulunmaktadır. Tefeciye düşmesi için de bir neden söz konusu değildir" dedi.

Öldürülen Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in Antalya'da yaşayan eczacı kardeşi Semin Gürateş, bu kadar kıymetli bir bilim adamının asılsız bilgiler neticesinde yalan yanlış yorumlara maruz kalmasını esefle kınadıklarını söyledi. Gürateş, "Bu olay sonuç itibariyle vahşi bir cinayettir. Söz konusu cinayet hem insanlığın hem de tıp camiasının ciddi bir kaybıdır. Bilgin Gürateş'in öldürülmesinin ardından polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çıkan bazı haberlerden aile olarak rahatsızlık duymaktayız.

Özellikle kardeşim Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in kız kardeşiyle bar işlettiği ve borcu olduğu iddiaları asılsızdır. Kardeşimin kimseye bir kuruş borcu yoktur, aksine bankada şahsına ait parası da bulunmaktadır. Tefeciye düşmesi için de bir neden söz konusu değildir. Kaldı ki kardeşlerinden 2'si doktor, biri eczacı ve diğeri öğretmendir. Hem kendisi hem de diğer kardeşlerinin ekonomik durumları iyidir" diye konuştu.

Gürateş, yerel ve ulusal bazı gazete köşe yazarlarının yalan yanlış haberlerde bulunmasının ailesini yıprattığını belirterek, "Antalya'daki işyeriyle ilgili çıkan asılsız haberlere ilişkin olarak da şu bilgileri vermek yerinde olacaktır. Antalya'daki işyerinin belediye ile Milli Emlak arasında sorunu vardır.

Şahsımıza ait bir sorun teşkil etmemektedir. Ne bir arazi ne de 1.2 milyonluk bir borç söz konusudur. Emniyetin gizlilik kararı aldığı bu soruşturmada ailesine dahi sınırlı açıklama yapılırken, basının yalan yanlış haberlerde bulunması biz ailesini derinden incitmektedir. Kimse bu olayın iç yüzünü bilmemekte ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.

Biz ailesi olarak bu kadar kıymetli bir bilim adamının asılsız bilgiler neticesinde yalan yanlış yorumlara maruz kalmasını esefle kınıyoruz. Bu olay sonuç itibariyle vahşi bir cinayettir. Söz konusu cinayet hem insanlığın hem de tıp camiasının ciddi bir kaybıdır" şeklinde konuştu.