İzmit'teki bir devlet hastanesinde doktor olarak görev yapan Ç.G., '0155' numara yazan bir telefondan arandı. Kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis olarak tanıtan kişi, doktora, "SIM kartınız kopyalandı. Kopyalama sonrasında bankadaki hesabınıza girildi. Paranız terör örgütüne aktarılacak. Bankaya gidip hesabınızdaki parayı bizim vereceğimiz hesaba aktarın. Sonra biz size parayı vereceğiz." dedi. Telaşlanan Ç.G., Derince ilçesindeki hesabının bulunduğu bankaya gitti. 24 bin lira çekerek, dolandırıcıların söylediği başka bir banka şubesindeki hesaba yatırdı. Doktor, daha sonra durumu eşine anlattıktan sonra dolandırıldığının farkına vardı ve olayı Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Polis, Ç.G.'nin 24 bin lirayı, Antalya'da Aynur G. isimli kadının hesabına yatırdığını belirledi.

Kocaeli polisi, bilgileri Antalya polisine aktardı. Antalya polisi de hesaptan parayı çeken Aynur G. ile olayla bağlantılı oldukları iddia edilen M.Y. (38) ve A.Ç.'yi (28) gözaltına aldı. Şüpheliler, sevk edildikleri Antalya Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine konuldu. Kocaeli polisi ise olayla ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Polis, yaptığı çalışma sonucu, doktorun yatırdığı parayı çektikten sonra aynı gruptaki başka kişilerin hesabına yatırıldığını belirledi. Olayla ilgili, dolandırıcı olduğu ileri sürülen E.Y. ve K.T. isimli şüpheli, 5 bin lira para ile gözaltına alındı. Polis, İ.T. (46) ve İ.A. (25) isimli şüphelileri ise aramaya devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

0155 NUMARALI TELEFONA DİKKAT

Emniyet yetkilileri, bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşı uyarıyor. Dr. Ç.G.'nin dolandırıldığı sistemin, İngiltere'den getirildiği kaydedildi. Sistem sayesinde, hangi numaradan aranırsa aransın karşı tarafın telefonunda '0155" göründüğü ifade edildi. Bu numarayı gören vatandaşların, polis tarafından arandığı zannına kapıldığı belirtildi.