Merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan Bursa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde geçen yıl ocak ayında meydana gelen olayda, Anılcan Can, ateşi yükselen kızkardeşini hastaneye götürdü. Hastanede hemşire Hatice Ersöz’ün ateşine baktığı hasta, yaşı küçük olduğu için çocuk hastanesine gönderilmek istendi. Bunun üzerine sinirlenen Anılcan Can, iddiaya göre acil serviste nöbetçi olan, daha önce Bursa Sağlık Müdürlüğü de yapan Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar’a "İşini adam gibi yap. Ne biçim doktorsun. Kafanı kırarım senin" dedi. Daha sonra hemşire Hatice Ersöz’e de "Siz ne biçim hemşiresiniz" diye çıkışan Anılcan Can, şikayet üzerine polis merkezine götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

’AĞIR DURUM YOKTU’

Bursa 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde ’Tehdit ve hakaret’ suçlarından hakkında dava açılan Anılcan Can son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki duruşmalarda kendisinin bir hastayla ilgilendiğini, bu sırada da hemşirenin küçük çocuğun ateşine baktığını söyleyen Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar şöyle dedi:

"Çocukta düşme, yaralanma ya da ağır bir durum bulunmadığından ve ben de çocuk doktoru olmadığım için hastanın çocuk hastanesine gönderilmesi gerektiğini söyledim. Sanık bunun üzerine kabalaştı. Ben de kendisine yine sakince durumu izah ettim. Buna rağmen kendisi bana ’İşini adam gibi yap. Ne biçim doktorsun. Kafanı kırarım senin’ dedi. Kendisinden şikayetçiyim."

’KAFANI KIRARIM DEDİĞİMİ HATIRLIYORUM’

Kızkardeşinin ateşi olduğu için yakın olan Bursa Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü söyleyen sanık Anılcan Can ise kendini şöyle savundu:

"Kardeşim çocuk olduğu için acildeki doktor ve hemşire kardeşimi çocuk hastanesine götürmemizi söylediler. Ancak kız kardeşimin durumu bana göre ağırdı. Ateşi düşmüyordu. Doktora önce muayene edip, sonra gerekirse sevk etmelerini söyledim. Hastaya bakmayacağını söyleyince ben de sinirlenip şu anda hatırlamadığım bazı sözler söyledim. Ancak ’Kafanı kırarım’ dediğimi hatırlıyorum."

Kararını açıklayan mahkeme sanık Anılcan Can’ı önce 6 ay hapis ve 12 bin 160 TL adli para cezası ile cezalandırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulunduran mahkeme, hapis cezasını 5 aya indirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

5 yıllık süre içinde kasten bir suç işlemesi halinde cezasının uygulanacağı da sanığa tebliğ edildi.