Gaziantep’te hasta yakını 17 yaşındaki M.G., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçakla göğsünden ve karnından yaraladı. Durumu ağır olan Dr. Arslan ameliyata alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

"BİZİ  BIRAKIP NEREYE GİDİYORSUN"



Doktor Ersin Arslan için çalıştığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde bir tören düzenlendi. Caneze daha sonra ’helallık’ alınmak için babasının Karşıyaka Mahallesi’ndeki baba evine, oradan da Bahaddin Nakıboğlu Camii’ne götürüldü. Doktor Ersin Arslan’ın buradaki cenaze törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Sağlık Müdürü Metin Karakök, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Coşkun ile yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

 

Cenaze töreni sırasında Ersin Arslan’ın patoloji uzmanı eşi 4 aylık hamile olan Sibel Arslan fenalık geçirdi. Güçlükle teskin edilen Sibel Arslan ve yakınları tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Sibel Arslan karnındaki bebeğini kastederek, "Bizi bırakıp nereye gidiyorsun?" diye feryat etti. Doktor Arslan’ın cenazesi ardından Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Çevresinde sevilen bir isim olan Doktor Ercan Arslan’ın cenaze törenine olan yoğun katılım nedeniyle Gaziantep’teki hastanelerde acil dışında sağlık hizmeti verilmedi.

ODASINDA BIÇAKLADI

 

Dün saat 13.15 sıralarında Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan, servisteki odasına giren M.G. tarafından göğsünden ve karnından bıçaklandı. Odaya giren meslektaşları, kanlar içinde kalan Dr. Arslan’ı hemen üst kattaki ameliyathaneye götürdü. Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. ise güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından suç aleti bıçakla yakalanarak polise teslim edildi. Katil zanlısı M.G sabah saatlerinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi

 

Çocuk Şube Müdürlüğü/_np/2921/16392921.jpg’nde gözaltına alınan M.G.’nin, 80 yaşlarındaki dedesinin 10 gün önce Dr. Ersin Arslan’ın da katıldığı bir ameliyattan sonra öldüğü için saldırıyı intikam amacıyla gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi. Ameliyata alınan Dr. Arslan’ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Dr. Arslan’ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

 

AMELİYAT MASASINDAN KALKAMADI



Göğsünden ve vucudunun değişik bölgelerinden aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Dr. Ersin Aslan, çalıştığı hastanede meslektaşları tarafından ameliyata alındı. Aşırı kan kaybettiği için yaklaşık 80 ünite kan verilen Aslan, 8 saat süren ameliyatta kurtarılamadı. Hastanede çalışan doktorlar, meslektaşları Aslan’ın ölümünü protesto etti.

DOKTORLARDAN OTURMA EYLEMİ





Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da hastaneye gelerek Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Başhekim Ali Güven Fincan’dan olayla ilgili bilgi aldı. Bu arada olayın gerçekleştiği hastanedeki sağlık personeli, olayı kınamak için iş bırakma eylemi yapıp yürüyüşe geçti. Kilis- Gaziantep Tabip Odası’nın öncülüğünde gerçekleşen ve çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık personelinin katıldığı yürüyüşte, ’Doktora uzanan eller kırılsın’, ’Bakan şaşırdı, sabrımızı taşırdı’, ’Bakan yasanı al başına çal’, ’Bakan istifa’ sloganları atıldı. Kilis-Gaziantep Tabip Odası Başkanı Lütfü Bay, "Sağlıkta dönüşüm ile birlikte hasta memnuniyeti tek doğru olunca bize şiddet olarak dönüyor. Hiç bir şey sağlıkta şiddetin gerekçesi olamaz" dedi.

Yürüyüş, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen oturma eyleminin ardından son buldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

YARIN DOKTORLAR ÇALIŞMIYOR

 

Türk Tabipler Birliği dün yaşanan saldırı olayının ardından tüm Türkiye'de 19 Nisan Perşembe günü iş bırakma eylemine gideceğini bildirdi. İstanbul Tabip Odası da internet sayfasını karartarak yaptığı yazılı açıklamayla olayı kınadı ve yarın İstanbul Tıp Fakültesi'nde saat 11:30'da toplanarak Beyazıt'a kadar olayı protesto amaçlı yürüyeceklerini açıkladı.