Daha önce de Kartal'da depremzedeler adına para toplayarak çok sayıda kişiyi dolandırdığı öğrenilen şahsın, emekli Başkomiser Ramazan U. (55) ile ortak çalıştığı belirtildi. Polis, Ramazan U.'nun yakalanması için çalışma başlattı.

İlginç dolandırıcılık olayı Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar telefonuyla ortaya çıkarıldı. Şehit aileleri yararına yardım gecesi düzenlediklerini belirten bir kişinin vatandaşları ve esnafı arayarak 350 lira karşılığında davetiye sattığı ihbar edilince çalışma başlatıldı. Hemen harekete geçen Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlara “Şehitlerimiz için yardım gecesi düzenleyeceğiz. Davetiyelerimizden alın” diyerek dolandıran Fevzi Ç'nin ofisine baskın düzenledi. Gözaltına alınan Fevzi Ç.'nin ofisinde yapılan aramalarda çok sayıda davetiye ele geçirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Fevzi Ç. ifadesinde kendisini emekli Başkomiser Ramazan U.'nun yönlendirdiğini, ortak çalıştıklarını söyledi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Fevzi Ç., önce Kadıköy, daha sonra da Kartal Adliyesi'ne çıkartıldı. Adliyede kendisini Ramazan U.'nun azmettirdiğini belirten Fevzi Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada izini kaybettiren Ramazan U.'nun yakalanması için ise geniş çaplı araştırma başlatıldı.