Türker, partisinin Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, BDP'li milletvekillerini teröristlerle birlikte gösteren fotoğrafların yayınlandığını ve bunun hoş karşılanmadığını hatırlattı.

''BDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için 800'ü aşkın talep olduğunu'' söyleyen Türker, şöyle konuştu:

''Bu taleplerin karşılanarak, tüm dokunulmazlıkların kaldırılıp, yargılamaların yapılması gerekir. Bunların içinde aslında kaldırılmaması gerekenlerin de neden kaldırılmadığının açıklanması, kamuoyunun ve kamunun vicdanını rahatlatır. Bu konu biraz da gündem oluşturmaya yönelik Başbakan'ın çıkışlarından dolayı bu noktaya geldi. Bu konuda özellikle Başbakan ve çevresi gündem yaratmak adına Türkiye'yi zora sokacak olayların oluşumuna ya zemin hazırlıyorlar, ya kendileri yaratıyorlar. Bunların doğru olmadığı düşünüyoruz.''

-Muhteşem Yüzyıl dizisi tartışmaları-

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili açıklamaları da değerlendiren Türker, ''Diziyle belgeseli birbirinden ayırt etmesi gerekir. Onlar bir belgesel değil, bir hikaye. Yani bu hikayeyi bir roman olarak düşünmeliyiz ve bu romanla içine bazı fikirler serpiştirilebilir o da fikir özgürlüğüdür'' diye konuştu.