Antalya Havalimanı'nda kurumlar arasındaki işbirliğini artırmak ve olası bir uçak kazası ya da yangın olayına karşı müdahaleyi test etmek amacıyla tatbikat yapıldı.

Tatbikatta senaryo gereği iniş takımlarında sorun yaşayan bir yolcu uçağı, kule ile temasa geçti. Kulenin yönlendirmesiyle pist dışındaki bir alana gövdesi üzerine inen uçakta yangın çıktı. Kulenin alarmı ile havalimanına ait itfaiye ekipleri, 70 saniyede alana ulaştı.

Söndürme çalışmaları devam ederken Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri olay yerine ulaştı, havalimanı güvenlik görevlileri, alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yaralanan yolcular çıkarıldı ve olay yerinde bekleyen ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Gerçeğini yaratmayan tatbikatın ardından Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, tatbikatta görev alan ekibi tebrik etti.

''Tatbikat Başarılı Geçti''
Tatbikatla zamanı çok iyi kullanma, hataları görme, eksiklikleri tespit etme imkanına kavuştuklarını belirten Serdar, ''Havalimanı tel örgüleri içinde herhangi bir noktada oluşabilecek kaza kırımına en az 70 saniyede ulaşmamız gerekiyor. Çünkü süre çok kısıtlıdır, ne kadar erken ulaşırsak, daha fazla insanı kurtarma ihtimalimiz olur'' dedi.