Ehliyet sınavı birinci aşama teorik olarak uygulanmakta adaylar MEB tarafından sınava tabii tutulmaktadır. Bunun için ehliyet sınav soruları üzerinden çalışılması gerekilmektedir.

Ehliyet yazılı sınavı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü tarafından Merkezi Sistemde yapılır.

Teorik sınavda 50 trafik ve çevre bilgisi, 40 Motor ve araç bilgisi tekniği , 30 ilk yardım bilgisi olmak üzere 120 adet soru sorulur.Bu sınavın süresi 2,5 saattir. Her ders için ayrı ayrı olmak üzere geçme notu 100 üzerinden 70´tir.

MEB Ehliyet sınavından geçebilmek için Trafik ve Çevre Bilgisi Dersinden 35 doğru cevap, Motor ve AraçTekniği Bilgisinden 28 doğru cevap, İlk Yardım Bilgisi´nden 22 doğru cevap yapılması gerekmektedir. Ehliyet sınavında adaylara yöneltilen 3 dersten yani motor bilgisi,trafik ve çevre bilgisi ve ilk yardım bilgisi derslerinden 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Sınavda bir veya iki dersten başarısız olunduğu takdirde tekrar üç dersten sınava girilmez, sadece başarısız olunan derslerden sınava girilir. Toplam beş adet sınava girme hakkı vardır. Sınavda verdiğiniz yanlış cevaplar doğru cevaplarınızı götürmez.

Ehliyet Sınav Tarihleri

11 Şubat 2012
14 Nisan 2012
30 Haziran 2012
1 Eylül 2012
20 Ekim 2012
15 Aralık 2012

Ehliyet sınavına girdikten sonra ehliyet sınav sonuçları linkinden sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Unutmayın ki ehliyet sınavında başarılı olduktan sonra direksiyon sınavına tabi tutulacaksınız. Bunun için iyi çalışmanız gerekmektedir. Sürücü kursu adaylarına başarılar dileriz.