Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Bir çocuk dağa çıkıyorsa bunda hepimizin payı var" sözleri Meclis'te de yankı buldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Emniyet müdürü vicdanıyla konuştu. Geçmişten bu yana hataların da olduğunu ifade etti. Özellikle yıllar yılı tek parti zihniyetinin farklılıkları yok sayan, inkâr, asimilasyon politikalar, terör örgütünü doğurmuştur. Asıl müsebbibi de tek partidir. Terörün bitmesini istemeyen ekonomik çevreler oldu, dış mihraklar oldu. Bizler de istemiyoruz, ölümler olmasın. Kim olursa olsun, hangi taraftan olursa olsun" sözleriyle Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'e destek verdi.

Aydın, partisinin de iktidarı boyunca gösterdiği çabanın anaların gözyaşlarının dinmesi için olduğunu söyledi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Ana, anadır ana yüreği dinsin. Ne olursa olsun. Artık 'edi bese' diyoruz. Her anlamda yeter diyoruz, bu iş bitsin diyoruz. Bu manada da yapılması gereken neyse, atılması gereken adımlar neyse, atmaya başladık. Keşke dağa çıkmasalar, keşke ellerine silah almasalar. Başka yollarla sorunlarının çözümü konusunda oturup konuşulsa. Türkiye bugün o noktada.''

Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları, MHP de sert tepkiyle karşılandı.

MHP Sözlere Tepkili

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kendisi teröriste ağlayacağına, önce bu milleti ağlatan terör örgütüyle mücadele etmesini bilsin. Adam gibi terörle mücadele et, senin görevin terör örgütüne şirin görünmek değil. Böyle bir teslimiyet anlayışı terör örgütünü cesaretlendirir psikolojik destek verir ‘’ dedi.

BDP Açıklamalardan Memnun

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Türkiye'de alışık olmadığımız bir ses. Türkiye’nin aslında bu seslere ihtiyacı var. Zaten acıları ortaklaştırabilirsek çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur" sözleri ile memnuniyetini ifade etti.