Sayın Arkan, şampiyonluktan en güzel kareler burada. Neler söyleyeceksiniz?
Bu sene biliyorsunuz iki defa şampiyonluk yaşandı. Çok gururluyuz böyle bir başarı elde ettiğimiz için. Bu başarıyı getiren bize başta sayın başkanımız sonra Fatih hoca, oyuncularımız, bu oyunculara hizmet eden arkadaşlar, Florya’daki çalışanlar.. Hep beraber bu başarıyı elde ettik, gururluyuz tabi. Bu sergiyi de bizim kulübümüzün profesyonel çalışanları hazırladı, onlar tasarladı. Fevkalade güzel olmuş. Bir daha bizlere güzel anılarımızı yaşatıyorlar. İnşallah seneye böyle bir sergi daha yapacağız, ona da sizi bekleyeceğiz.
Peki yeni transferleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Cris transferi için neler söyleyeceksiniz?
Cris çok değerli bir oyuncu. Bunu zamanla göreceksiniz. Bize katılmasından dolayı da fevkalade memnunuz. İhtiyacımız olan bir alanda geldi.
Yaşı nedeniyle eleştiriler var?
Onu söylerler. Bazı şeylere erişemeyince böyle laflar edilir. Biz istediğimiz oyuncuyu alırız, her zaman aynı şeyi söylüyorum. Tekrar ediyorum; Galatasaray bir oyuncuyu almak isterse alır. Hocayla görüşülerek yapılmış transferdir. Hoca belirledi yönetim de uygun gördü bütçe şartlarına göre. Aldık, çok memnunuz. Bütün oyuncularımızdan, yaptığımız transferlerden fevkalade memnunuz.
Başkan Ünal Aysal'ın "çilek" transferi beklenirken yapılan transferler esprilere neden oldu. Bu konuda ne diyeceksiniz?
Herkes istediğini konuşmakta serbest. Biz kendi bütçemizi de biliyoruz, rakiplerimizin bütçelerini de biliyoruz. Biz fevkalade akıllı, başarılı bir transfer dönemi geçirdik. Takımımız fevkalade iyi. Bu esprilerle biraz alışacağız. Biraz futbolun güzel yanlarını konuşmamız lazım. Bizim takımızda ki her oyuncu çilek kalitesinde zaten, hiç merak etmesin.
Peki Kaka transferi gündemde miydi?
Görüşüldü. Görüşülmedi değil ki.
Olmamasının sebebi ne?
Oyuncuyla görüşüldü. Transferin bir sürü koşulu var. Bu koşulların hepsi bir araya gelecek. Kaka ucuz bir oyuncu değil. Onun maliyetini düşünmek zorundasınız. Bunlar değerlendirildi sonra bu transfer olmadı gerçekleşmedi. Ama bunun bir sürü etkenleri var.  Transferde herkesle görüşürsün. Bu en doğal hakkımız. Görüşeceğiz, konuşucağız, işimize gelirse alacağız. Gelmezse almayacağız. Bu kadar basit.
Şampiyonlar Ligi grubunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Şampiyonlar Ligi'nde bu gruptan çıkmamız lazım. Bu bizim için çok önemli. Bizim hedefimiz; 3 sene üst üste Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. Temel hedefimiz bu. Ondan sonra sonra turları geçmek.
Kadronun yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?
Kesinlikle. Kesinlikle çok iyi bir kadromuz var. Türkiye’nin en iyi kadrosu bizde.
Engin’e 11 maç ceza verildi. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Bunlar bu oyunun içerisinde olan şeyler. Çok abartmaya da gerek yok. Bazı takımlara da 5 maç seyirci cezası veriliyor.
İtiraz ettiniz. Fazla mıydı size göre?
Bana göre fazlaydı. Emsal cezalara göre farklıydı. Öyle takdir ettiler.
Gelecek hafta Antalyaspor maçı var, nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yeneriz. Bizim bundan sonra ligde kolay kolay maç kaybedeceğimize, berabere bile kalacağımıza ihtimal vermiyorum.