Dereye yavru balık bırakılması programına katılan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü'nce yetiştirilen 10 bin adet alabalık yavrusunun dereye bırakıldığını söyledi.

Kırmızı benekli alabalıkların dereye bırakılmasının yöre halkının balıktan gıda olarak yararlanması ve gelir temini bakımından gelecek yıllarda önem arz ettiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Tamdere Uzundere'yle birleşerek İkisu deresi haline geliyor. Bu dereler birleşince de Aksu Deresi'ni oluşturuyor. Aksu deresi alabalıklar bakımından zenginleşecek. Dereye bıraktığımız 10 bin kırmızı benekli yavru alabalıklın bir tanesi neredeyse 5 bin yumurta bırakıyor. Böyle 5 bin yumurta bırakan bir balığı dinamitle avlanma dışında oltayla avlandığında tüketmek çok zordur. Ancak vatandaşımızın bilinçsizce dinamitle avlanması sonuçlarında meydana gelen olumsuzluklar inşallah ileride olmayacaktır"

Şahin, alabalıklarla halkın yasak olmayan süreler içinde avlanmasının da temin edildiğini belirterek, "Kırmızı benekli alabalıkların derelere bırakılması burayla sınırlı kalmayacak. Gerek Şebinkarahisar'da gerek Alucra'da yine derelere 5'er bin adet balık bırakılarak oralarında alabalıklarla yaygınlaştırılması sağlanacak. Güzel derelerimizi adeta balıklarla süsleyeceğiz" dedi.