Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TL'nin aşırı değerli olma noktasına geldiğini kaydederek, gerekirse küçük de olsa politika tepkisi vereceklerini ve  bu yıl ölçülü faiz indiriminin gündeme gelebileceğini söyledi. Başkan Başçı, ''Politika faizinde ölçülü faiz indirimi kurul gündemine bu yıl gelebilir'' dedi.

TL'nin böyle güçlü kalmaya devam etmesi durumunda bir tane daha ölçülü faiz indiriminin düşünülebileceğini vurgulayan Başçı, bunun, TL'nin değer kazanmasını engellemek için değil, yumuşatmak için olacağını kaydetti.

Reel kur endeksinin 119 seviyesinde olduğunu bildiren Başçı, endeksin 125'i geçip 130 seviyesine gelmesi durumunda güçlü politika tepkisi vereceklerini ifade etti.

Türkiye'de enflasyonun düşeceğini kaydeden Başçı, ''Türkiye'de büyüme hızlanacak ve Türkiye'de dış denge bozulmayacak. Bu 3 faktörü bir araya koyduğumuzda Türkiye'nin kredi notunun daha iyi noktalarda olması gerekiyor. Yakın planda önümüzdeki 2 aylık dönemde enflasyon cephesinde iyi haberler gelmeye devam edecek. Yüzde 7,4'ün altında yılı bitireceğimizi tahmin ediyoruz'' dedi.

Başçı, ''Kredi artış hızının bundan sonra yüzde 15'i aşacağını sanmıyorum'' diye konuştu.

Başçı'nın açıklamaları sonrası gösterge tahvil faizi yüzde 6,39 seviyesine kadar geriledi.