Almanya'nın iç ve dış güvenliğinden sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın geçen yılki raporu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “PKK, aralarında Almanya'nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinden destek alıyor” görüşünü destekleyen veri ve değerlendirmeler içeriyor. Geçen yılki raporda, PKK'nın Almanya'daki yapılanması ve finans kaynakları 19 sayfada ayrıntılı şekilde anlatıyor. Bu bölümdeki çarpıcı bilgiler şöyle:

3 bölgede 28 birim

Almanya'da PKK'ya tereddütsüz destek verenlerin sayısı 13 bine yükselmiş durumda. PKK örgütlenmesini Almanya'yı, “Kuzey, Orta ve Güney” diye 3'e bölerek gerçekleştiriyor. 3 bölgenin altında toplam 28 ayrı birim çalışıyor. Bu birimlere bağlı daha alt birimler ve son olarak da hücre çalışmaları var. Örgüt kadroları, Almanya'daki sempatizanlarını çok kısa süre içinde harekete geçirebilecek kabiliyete sahipler. PKK, Almanya'da lobi çalışmalarını önümüzdeki yıllarda da daha etkili şekilde sürdüreceğini ortaya koymuş durumda. Özelikle Almanya, PKK'nın siyasi ve silahlı mücadelesine maddi katkı yaratmasına imkan bulduğu Avrupa'daki en önemli ülke. ‘Bağış kampanyaları' adı altında her yıl toplanan para iki haneli milyon Euro'yu buluyor. Bunun dışında bazı Kürt kökenli işadamlarından ‘bağış' adı altında yüklü miktarda haraç da alınıyor. Ancak PKK'ya gönüllü bağış da bulunan bir kitle olduğu da söylenebilir.

Para teröriste transfer

ROJ TV, PKK'ya para akışında önemli rol oynuyor. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde toplanan paraların bir bölümü Türkiye ve Kuzey Irak üzerinden doğrudan Türk Ordusu'na karşı savaşan teröristlere gidiyor. PKK'nın ‘Ekonomi ve Maliye Bürosu', Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde toplanan paraları hiçbir resmi para akışı trafiğine sokmadan kuryeler aracılığıyla elden transferini yapıyor. PKK'nın finans kaynağının bir diğer önemli kesimini uyuşturucu trafiğinden sağladığı belirtilse de örgütün Almanya'da uyuşturucu ile uğraştığını ortaya koyan kanıt yok. Ancak ABD, uyuşturucu trafiğini yöneten örgüt diyor PKK'ya. Roj TV'nin yanı sıra Serxwebun, Sterka Ciwan gibi yayınlar ile bir çok internet sitesi, değişik isimler altındaki dernekler, Kürt gençliğinin Türk Ordusu'na karşı savaşan teröristlere katılmasını sağlamada etkili rol oynuyor.