Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 2023 vizyonunu ilk kendisinin kullandığına yönelik açıklamasına cevap verdi. Erdoğan, "Bu kadar yüzeysel sığ anlayışa yorum yapmak abestir. Ak Parti'nin ortaya koyduğu vizyona diğer partilerin hayali bile yetişemez." dedi.

PATENT BEDELİNİ ÖDEYELİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 2023 vizyonunu ilk kendisinin kullandığına yönelik açıklamasına cevap veren Erdoğan, "Bu kadar yüzeysel sığ anlayışa yorum yapmak abestir. Ak Parti'nin ortaya koyduğu vizyona diğer partilerin hayali bile yetişemez. Bakın 2002 yılında Ak Parti yönetimi Dsp, MHP ve Anap'tan devraldı. Dsp ve Anap diye bir parti mi var? MHP eh ayakta durmaya gayret ediyor. Bir dönem parlamentoya dahi giremedi. Şimdi parlamentoda. Bunun patenti size aitse bedelini de söyleyin ödeyelim. Biz siyaset deyince projeyi, yatırımı anlıyoruz. Onların konuşmasında sadece retorik, hamaset ve tutarsız laf kalabalıkları var." teklifinde bulundu.

Kampta yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler için ana hatlarıyla projeler geliştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyetçiliğin istirmarcısı CHP, Kürt kardeşlerimin istismarcısı bölücü terör örgütünün uzantısı BDP ve milliyetçiliğin istismarcısı MHP milletle aramıza giremez." değerlendirmesi yaptı.