Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tartışma yaratan “Kürtaj cinayettir” sözünün ardından bu konuda yeni bir yasa hazırlığı olduğunu açıkladı. Erdoğan, “Bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkartacağız” diye konuştu. İstanbul Kurtköy’deki EMSEY Hospital’in açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürtaj tartışmalarında da son noktayı koymaya hazırlandıklarının sinyalini verdi. Hastanenin açılışında bir konuşma yapan Erdoğan, kürtaj konusunda yeni bir yasanın hazırlıkları içerisinde olduklarını belirterek, “Bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkartacağız” diye konuştu. Başka ülkelerde de kürtaja karşı mücadelenin sürdürüldüğünü ve bu konuda yasalar çıkarıldığını belirten Erdoğan, kürtajla ilgili yasa çalışmasının Türkiye’nin kültüründe de yeri olduğunu belirterek, “Bunun bizim değerlerimizde bir defa yeri var. Buna müsaade edilmez. Allah göstermesin, bir ölüm tehdidi gibi şeyler ayrı konulardır” dedi.

-“HA KÜRTAJ HA CİNAYET”-

Başbakan Erdoğan, kürtaja yönelik eleştirilerinin bazı çevrelerde farklı yorumlandığını belirttiği konuşmasında, kürtajın kadınların karar vermesi gereken bir konu olduğu yönündeki değerlendirmelerle ilgili olarak, “O zaman intihar edene de müsaade et. Köprüden atlarken niye karışıyorsun adamın, bırak hakkını kullansın. Burada iki tane cefa var. Bir, anne karnındaki ceninin öldürülmesi olayıdır, diğeri ise kadının kendine zararı var. Biz bunları konuşurken bilimsel konuşuyoruz” diye konuştu. Kürtajın cinayetten farklı olmadığı görüşünü yineleyen Başbakan Erdoğan, “Bu konuda hanım kardeşlerimizin çok hassas olmasını, özellikle başbakanları olarak ben kendilerinden rica ediyorum. Bu bir cinayettir” dedi.

-“İKİDEN FAZLA OLMAZ”-

Başbakan Erdoğan, kendisinin kürtaj konusunda yaptığı açıklamaları eleştirenleri ve “Bu konuyla neden uğraşıyor?” diyenleri “terbiyeden muaf tipler” olarak değerlendirdiği konuşmasında, “Bu ülkede bir başbakan olarak her meselenin sorumlusuyum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, milletle ilgili her konuyla ilgilendiğini belirterek, kürtaj konusunda duyarlı olan kesimleri daha hassas olmaya davet etti. Kürtaj konusunun “ideolojilere kurban verilemeyecek kadar ciddi bir konu” olduğunu belirten Erdoğan, özel hastanelerde sezaryenle doğum sayısının arttığını, bazı hastanelerde bu oranın yüzde 90’a kadar çıktığını, bazı özel hastanelerin gelir kapısı olarak gördüğü sezaryen işleminin yüzde 5-10 seviyesine çekilmesi gerektiğini söyledi. Sezaryen operasyonu yapılması durumunda kadınların iki kereden fazla doğum yapamadığını belirten Erdoğan, “Bu milletin nüfusunu engelleme operasyonundan başka bir şey değil. Niye iki çocuktan fazla olmasın. Sezaryenle olursa ikiden fazla olmaz” dedi.

-“VALİM, EMNİYET MÜDÜRÜM…”-

Erdoğan, Türkiye’de sağlık sektörünün ileri bir noktaya geldiğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye bölge ülkelerine de hizmet verebilen bir düzeye ulaştı, Türkiye bir şifa merkezi olarak da hizmet vermeyi sürdürecektir. Sosyal devletin gereğini yapıyoruz. Sosyal devlet, vatandaşına sırtını dönen değil onu kucaklayan devlettir. Türkiye sağlığıyla ekonomisiyle, eğitimiyle demokrasisiyle her geçen gün daha da büyüyor, 2023 yılı hedeflerine adım adım ulaşacak. Buradan Fatih Camii’ne geçiyoruz. Deprem tehdidiyle yıkılma tehlikesi geçiren Fatih Camii’ni, İstanbul’un 559. fetih yıldönümünde tüm halkımıza ve İslam dünyasına kazandırıyoruz. İkindiyi müteakip açılışını yapacağız. cağız.restorasyon için 24 trilyon harcadık. Yanında 1. Murat Kütüphanesi’ni de restore ettik. Şu an bu açılışa yetişeceğiz. Gösterdiğiniz ilgi alakaya şahsım, valim, belediye başkanım, emniyet müdürüm, milletvekili arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”(ANKA)