Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları aracığı ile 24 Aralık 2009'da yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle dava açtığı ve 30 bin lira tazminat kazandığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in maaşına haciz koydurttuğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Baydemir şunları söyledi: "Tazminatı da sayın Başbakan mahkeme kararıyla hak etmiş, son kuruşuna kadar ödeyeceğim"

BAYDEMİR'İN MAHKUM EDİLDİĞİ KONUŞMA

Baydemir, 24 Aralık 2009'da Diyarbakır'da gerçekleştirilen ve BDP'li belediye başkanlanı ile siyasetçilerin tutuklanması ile sonuçlanan KCK operasyonu sırasında BDP il binasında yaptığı konuşmada, "Meşe ağacının dalı nerenize battı sayın hükümet. Bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Hass...tir diyorum. Hass...tir" demişti.

BAŞBAKAN'DAN YENİ DAVA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e Van'da Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu BDP'lilerin tutuklanması sırasında yaptığı konuşmada Başbakan'ın kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat davası daha açıldığı öğrenildi. Ankara'da açılan dava ile ilgili Baydemir'in ifadesi alınacağı belirtildi.