Eski Başbakanlardan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, 6. ölüm yıl dönümünde Devlet Mezarlığı'nda kabri başında anıldı.

Aralarında eski Genel Başkan Zeki Sezer ve bakanlardan Hikmet Sami Türk'ün de bulunduğu partililer, mezara karanfil bıraktı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, Kuran-ı Kerim okundu.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullarda Bülent Ecevit'e ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Türker, Türkiye'nin başta Suriye olmak üzere uluslararası ilişkilerdeki durumunun iyi olmadığını ileri sürdü.

''Oysa rahmetli Bülent Ecevit, zamanında büyük güç olan ABD'ye bile Irak'taki işgale 'Biz evet diyemeyiz, çünkü orada Müslümanları öldüreceksiniz' demişti'' görüşünü dile getiren Türker, şöyle devam etti:

''Bugün Bülent Ecevit hem nezaketiyle ve erdemli duruşuyla ihtiyaç duyduğumuz, her siyasinin hatırlaması, örnek alması gereken bir devlet adamıydı, bir vatanseverdi.

Ulusal duruşuyla, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını korumaya yönelik duruş sergiledi. Milliyetçilik anlayışını hiç anlatmaya gerek yok. Birileri çıkıp 'Milliyetçiyiz' diyor ama Ecevit'in milliyetçilik anlayışı haşhaş tarlalarında ve Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'nda yazılıdır. Hiçbir zaman ödün vermedi, nitekim DSP'nin iktidardan gitmesine, kendi başbakanlığının sona ermesine rağmen Türkiye'nin, kendi dinimizden olan insanların öldürülmesine aracı olmaması için gerekli duruşu her zaman göstermiştir.

Bizler onun yolunda gidiyoruz. DSP'nin varlığından şikayet edenler, varlığından rahatsız olanlar bu konuda ne lazımsa yapıyorlar. Bunu içten ve dıştan zorlayarak yapıyorlar.''

-Ecevit'e şikayet etti-

DSP Genel Başkanı Türker, Ecevit'e de seslenerek şunları söyledi:

''Sayın Başbakanımız, sana geldiğimiz bugünde, 'DSP yoktur' diyen Başbakanı şikayet ediyoruz. Bu Başbakan ki, senden sonra geldi senin koltuğuna oturuyor ama var olan bir partiyle ilgili dün yaptığı konuşmada 'Yok ki' deyip duruyor.

Medyaya koyduğu ambargolarla haberlerimizin çıkmasını engelliyor. Senin bize gösterdiğiniz yolda bütün arkadaşlarımızın söylemleri engelleniyor. Çünkü DSP'nin onurlu duruşu; özellikle ulusal çıkarı ikinci plana alanların sevmediği bir duruştur.''

Konuşmasında ''2023'' kavramını Ecevit'in 2001 yılında tüm partilere mal ederek kullandığını ifade eden Türker, ''Ne yazık ki, birileri şimdi 2023 yılı hedefi koydu. Ama baktılar ki, 2023 yılında Türkiye'yi bölemeyecekler, biraz daha avans istediler 2070'li yıllara götürüyorlar. Emin ol ki senin bıraktığın yolda, biz var oldukça bizden sonra gelen DSP'liler, bütün Ecevitçiler senin gösterdiğin yolda devam edecek ve Türkiye'nin bu onurlu duruşunu sergilemek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.