Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan saat 14.00 sıralarında camiye geldi. Öğle namazından sonra başlayan mevlitte Başbakan Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan için Kur'an-ı Kerim'den Fussilet Suresi'nin bir bölümünü okudu.

Mevlide Başbakan Erdoğan ve ailesinin yanı sıra, Çevre ve Şehircilik BakanıErdoğan Bayraktar , AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da mevlite katılanlar arasındaydı.


Mevlidin ardından vatandaşlara kuzu tandır, pilav, ayran ve irmik helvası dağıtıldı. Ayrıca üzerinde "Merhume Tenzile Erdoğan'ın Ruhuna Fatiha" yazan kutu içerisinde lokum verildi.

Fussilet Suresi

Kur'an-ı Kerim'in 41. suresi.

Mekke devrinin sonlarına doğru Mirac olayının ardından Mümin Suresi'nden sonra nazil olmuştur. Sure 54 ayetten oluşur. Sure ismini 3. ayette geçen ve "ayrıntıları ile açıklandı" anlamına gelen fussilet kelimesinden alır.

Fussilet Suresi'nde, Kur'an'ın bağışlayan ve esirgeyen Allah tarafından indirildiğinden, Allah'a inananların mükafatlandırılacaklarından, Allah'ın kudretinden, Allah'ı inkar eden kavimlerin dünyadaki ve ahretteki durumlarından kötülüğün iyilikle önlenmesinden, Kur'an'ın özelliklerinden bahsedilir.