Edinilen bilgiye göre lisede okurken Veli A. (40) isimli şahsa aşık olan Hatice Birsözü (30), ailesinin daha yaşının küçük olduğunu ve okuması gerektiğini söylemesine rağmen evlenmekte ısrar etti. Okulu bırakıp evlenen Hatice Birsözü, bir kız çocuğu dünyaya getirdi ancak kocası erkek çocuk istiyordu. İkinci çocukları da kız olan çiftin arasında bu sebepten sorunlar yaşanmaya başladı. İddiaya göre Veli A., sonraki yıllarda 2 kız çocuğu daha dünyaya getiren eşini dövmeye devam etti. Kuma getirmek isteyen
eşine karşı çıktığı için sürekli darp edildiği öne sürülen kadın, akıl sağlığını kaybetti. Annesi Gülseren Birsözü de kızına ve torunlarına sahip çıkıp onları evine getirdi.
Doktorların kızının iyileşmeyeceğini söylediğini anlatan Birsözü, "Kızımı bu hale çok sevdiği kocası getirdi. Hala onu seviyor. 16 yaşında bizim rızamız olmamasına rağmen evlendi. Ancak kocası ne yaptı? Sırf erkek çocuk doğuramıyor diye kızımı döverek bu hale getirdi. Dayak atarken kafasına vurduğu için kızım bu halde. Kızımın şimdi akıl sağlığı yerinde değil. 4 torunuma da ben bakıyorum" iddialarında bulundu.
Damadından hiçbir zaman şikayetçi olmadığını, sadece gidip kızını elinden aldığını söyleyen Birsözü, "Kızımı dövdüğünde suratından, yüzünden, burnundan kanlar akarmış. Bunları torunlarım anlatıyor. Ben ondan hiç şikayetçi olmadım, o Allah'ından bulsun. Sadece kızımdan ayrılmasına sağladım" diye konuştu.