14 yıllık eşi Elem Ü.'yü 30 Temmuz 2011'de öldürdükten 3 gün sonra yakalanıp tutuklanan Muhammet Ü. ile kendisine yardımcı olan arkadaşları Murat K. (28), Sinan G. (28) ile G.'nin kardeşi Kenan G. (25), yargılandıkları Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Katil zanlısı koca, son savunmasında, eşini istemeyerek öldürdüğünü belirterek, "Hem çocuğumdan hem de eşimden oldum" dedi. Eşi ile severek evlendiklerini, evlendikten 1.5 yıl sonra eşinin hareketlerinin değiştiğini, kendisine karşı ilgisiz kaldığını, sorumluluklarını yerine getirmediğini belirten Ünal, eşini nasıl öldürdüğünü şöyle tekrarladı:

"Sevdiğim için ses çıkarmıyordum. Bana yalan söylemeye başladı. Bilgisayarda birileri ile yazıştığını fark ettim. Boşanmak istediğini söyledi. Kafa dinlemek için ailesine gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Ancak ailesine gitmemişti. Onu bir barda buldum ve eve götürdüm. 5'nci gün tekrar evden ayrıldı. Polise kayıp başvurusunda bulundum. Bilgisayardaki MSN yazışmalarından eşimin kötü bir ortama düştüğünü düşündüm. Tesadüfen karımı, ilişkisi olduğu Mustafa G.'nin arabasında gördüm. Eşimi arabadan indirmek isterken Mustafa G. ile tartıştık. Mustafa G.'ye bir el ateş ettim. Elem'i alıp otomobilimize bindirdim. Araçta giderken Elem ile tartıştık. Bana, ‘5 ay önce hamileydim. Çocuk senden değildi. Namussuz ve şerefsizsin. Verdiğin paraları barlarda yiyorum' diyerek yüzüme tükürdü. O an kendimi kaybedip 3-4 el ateş ettim. Yuva yıkma yanlısı değildim. Neyim varsa eşime çocuğuna adamıştım. Davranışları karşısında kendimi kaybettim."
Diğer tutuklu 3 sanık ise, savunmalarında olayla ilgilerinin olmadığını belirtip tahliyelerini istedi. Katil zanlısı Ünal tarafından tabancayla yaralanan öldürülen Elem'in sevgilisi Mustafa Gök, daha önce geldiği duruşmada sanıklardan şikayetçi olmadı. Elem'in bekar olduğunu bildiğini ifade eden Gök, "Evlenecektik. Ev bile tutmuştum. Kocası bizi arabanın içinde buldu. Bir el ateş edip, beni yaraladı. Elem'i de arabasına bindirip götürdü" dedi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı koca Ünal'ı, eşini öldürmekten, önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Daha sonra şahsın cezası, eşini otomobilde erkekle gördüğü için cinayeti işlemesi tahrik sayılıp cezası 17 yıl 6 aya indirildi. Ayrıca, öldürdüğü eşinin 2 arkadaşını da öldürmeye teşebbüsten 8'er yıl 4'er ay, hürriyeti tahditten 3 yıl 4 ay, ruhsatsız tabanca bulundurmaktan 10 ay olmak üzere toplam 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ünal'a cinayete yardımcı olan arkadaşları Murat K. ile Kenan G. ise 11'er yıl 4'er ay, Sinan G. de 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sinan G., ayrıca kararla birlikte tahliye edildi. Karar üzerine Murat K. ve Kenan G.'nin yakınları verilen cezayı fazla bulup sinir krizi geçirdi. Adliye koridorlarında baygınlık geçiren sanık yakınları güçlükle sakinleştirildi.

Öldürülen Elem Ü'nün ailesinin avukatları, mahkemenin katil zanlısı kocaya tahrik uygulamasına tepki gösterip, "Katil, planlayarak eşini öldürmüştür. Tahrik uygulaması yanlış. Tahrik yüzünden çok sayıda kişi eşini öldürüyor, ya da öldürmeye kalkışıyor" diyerek kararı temyiz edeceklerini söyledi.